Ми у Facebook
28.08.2008, 21:52

Олександр Ковальчук: “В Америці бізнес не залежить від влади”

Обійнявши посаду виконавчого директора ЗАТ “РЕНОМЕ”, Олександр КОВАЛЬЧУК констатує, що нині умови роботи українського бізнесу стали схожими до американських. Таке порівняння він робить, пропрацювавши дев’ять років у США.
Пан Олександр має за плечима досвід керівництва власним бізнесом і роботи у приватній структурі в США. Після двох років навчання там, сім років роботи озброїли діловими якостями, досвідом, вмінням обирати правильну стратегію.
— В Америці вміють працювати на низькорентабельних напрямках, там панує шалена конкуренція у бізнесі й усі думки підприємця направлені на те, аби вибрати правильний шлях, — розповідає Олександр Ковальчук. — Коли приїхав сюди, то побачив, що і тут багато змінилось. По-перше, здивувався великому прориву, який за цей час стався в країні. Бо ж коли я їхав, тут навіть мобільників не було. По-друге, конкуренція так само наступає на п’яти бізнесу. Вона тепер є у кожній галузі. Тож умови роботи стали схожими. Однак відмінними залишаються стосунки влади і бізнесу в двох країнах. Там бізнес не залежить від влади. Так, підпорядковується законам країни, але не залежить. А в Україні така залежність суттєво відчутна. Приклади втручання, штучних перешкод та помилкових рішень влад кожного рівня відомі всім, хто працює в умовах ринку нашої держави. Але, звичайно, у всіх складнощах звинувачувати лише владу буде некоректно. Зрозумілим залишається факт динамічного розвиту країни в умовах складної економічно-політичної інтеграції.
Олександр Ковальчук каже, що представники фірм з Німеччини, Іспанії, які побували нещодавно на “РЕНОМЕ”, оцінили високий рівень групи компаній. Підкреслили, що в порівнянні з подібними бізнесовими структурами країн СНД, рівень фірми більш професійний та схожий на західний досвід у цілому.





На правах реклами