Ми у Facebook
25.02.2009, 14:59

Найкраща житлова будівля знаходиться в Рівному

Церемонія нагородження лауреатів IX всеукраїнського архітектурного конкурсу “Творчість плюс якість”, що організовує ТОВ “Торгово-промислова компанія”, відбулася в Києві у суботу, 21 лютого. Перемогу у двох номінаціях здобули рівненські архітектори Василь Соколюк (“Краща адміністративна або громадська будівля”) та Микола Шолудько (“Краща житлова будівля”).
Цього року в архітектурному конкурсі “Творчість плюс якість” змагалися 634 учасники (архітектори, проектанти, будівельники, студенти архітектурних ВНЗів), які подали на розгляд журі 592 проекти. Найкращі роботи визначали у восьми номінаціях. Перемогу у номінації “Краща адміністративна або громадська будівля” здобув проект торгово-розважального центру під Києвом. Він є громадським підцентром села і складається із трьох основних будівель, розташованих по периметру земельної ділянки в формі літери “П”.
— Це ескізний проект, який створювали колективно. Ми подавали більше робіт, але журі відзначило цю, — розповів головний архітектор проектів ТВФ “Архсервіс” Василь СОКОЛЮК. — Вважаю, що конкурс дає змогу оцінити свої можливості і порівняти їх з можливостями інших.
Перемогу у номінації “Краща житлова будівля” привіз до Рівного директор ППФ “Аркада”, архітектор Микола ШОЛУДЬКО. Це гуртожиток, що розташовується у Рівному на вулиці І.Підкови.
— Це рядовий об’єкт для навчального центру Рівненського обласного центру зайнятості. Зараз триває реконструкція існуючої будівлі під гуртожиток, — поділився пан Микола. — Ми вперше брали участь у цьому конкурсі. Вважаю, що він стимулює архітекторів до творчої праці. Старатимемося й надалі зробити побільше об’єктів.





На правах реклами