Ми у Facebook
01.04.2009, 15:32

Посміхніться, вас розіграли

Таку рибу начальнику зловити не вдалося

Відомі рівняни про першоквітневі жарти у своєму житті
Олег Поліщук відправив начальника на риболовлю

Голову Професійної спілки таксистів України в Рівненській області, директора Радіотаксі 1501 Олега ПОЛІЩУКА “підколоти” важко, адже він завжди знає, яка дата у календарі. Він сам вміє гарно пожартувати. Однак з кожного правила є виняток.
— Я не такий старий, як давній, — каже Олег Поліщук. — Одразу й важко пригадати першоквітневі розіграші, які нещодавно були, але ще з радянських часів один пам’ятаю. Якось цього дня ми вирішили з колегами відзначити День сміху. Проте для цього, як відомо, слід “позбутися” начальника відділу. Йому ми сказали, що шеф зробив сьогодні для усіх вихідний. “У такому разі можна на рибу їхати”, — сказав начальник і пішов. І уявіть собі картину, яка потім відкрилася перед шефом, що прийшов на роботу: сидять “веселенькі” робітники, а начальник відділу — на риболовлі. Потім він розповів, що коли доїхав до озера, то вже зрозумів, що це був жарт. Звичайно, що начальник отримав догану, але зрештою і він до нас приєднався. Отак ми пожартували.
Самого Олега Поліщука важко розіграти. Він завжди дивиться на дату в календарі. Однак якось дружині вдалося це зробити.
— Вона перевела годинник на три години вперед. І я, замість того, щоб вийти з дому о восьмій, пішов о п’ятій. Мене тоді знітила відсутність транспорту на вулицях міста, — пригадує директор служби таксі 1501.
Натомість сьогодні, на думку пана Олега, не найкращий час для жартів.
— Якби я сказав, що у цей день таксі працюватимуть безкоштовно, то мене неправильно зрозуміли б, і це могло б призвести до конфліктних ситуацій.
Але навіть за таких умов у Олега Поліщука залишається почуття гумору. Він вміє пожартувати і “підколоти”, а також зрозуміти жарти, спрямовані в його бік.

За Олександром Купчинським біг натовп дітей

Власник арт-кав’ярні “Сальвадор Далі”, фотохудожник та бізнесмен Олександр КУПЧИНСЬКИЙ — жартівник іще той. Він любить жити нестандартно і тому кожне перше квітня у його житті інше. До того ж, у цей день йому ще й пощастило з’явитися на світ.

Перше квітня для Олександра Купчинського — подвійне свято. У цей день він ще й святкує свій день народження. Цього року 1 квітня вирішив відзначити відкриттям персональної виставки.
— Мене привітали учасники новоствореного фотоклубу “Білий кролик”, Клуб підприємців, друзі, — каже власник арт-кав’ярні “Сальвадор Далі”. — Життя прекрасне. А люди, які народилися першого квітня, — веселі та життєрадісні.
Відзначати вдома свій день народження пан Олександр не любить. Щороку цей день проходить по-різному.
— Їду кататися на байдарках, чи виїжджаємо з друзями на природу смажити шашлики, або їду з дружиною за кордон. Ми навіть, бувало, переодягалися у костюми, брали поні і їхали на природу в район зоопарку. Діти каталися на поні, а дорослі відпочивали.
Саме з поні та костюмованим дійством і була пов’язана одна з першоквітневих історій.
— Ми гуртом зібралися біля дванадцятої школи. Одягнені були у різноманітні костюми. Я, наприклад, був чечено-інгушем, мій брат-близнюк — циганом з гітарою. Мали з собою відеокамеру. І я тоді пожартував, що кожен, хто візьме участь у масовці для відеозйомки, отримає 10 карбованців. Ця історія припала на 700-річчя міста, — пригадує Олександр Купчинський. — Зі школи вивели біля трьохсот дітей, і вся ця “масовка” пішла за нами. Нам довелося від неї просто таки втікати. Ми пересіли на сьомий автобус, який ще тоді ходив до зоопарку. Поні кучер повів за нами. Насилу відірвалися від натовпу! Але тридцять чоловік таки добігли до “фінішу”. Ми їх пригостили і відпустили.
Словом, з жартами пан Олександр, можна сказати, на “ти”. Підманути може ще й як.
— Наприклад, запросити всіх на зустріч, а потім зателефонувати і сказати, що я в Єгипті, — сміється він. — Просто мені цікаво жити нестандартно.


Роман Василишин дарма відповідав на телефонний дзвінок

Заступник директора Західної дирекції страхової компанії “Княжа” Роман ВАСИЛИШИН свято як таке не відзначає, але пожартувати у цей день любить.

— Коли працював на заводі “Газотрон”, то міг пожартувати над колегою, що його начальник викликає до себе, — ділиться Роман Василишин. — А от вдома казав, що сьогодні ввечері кудись поїдемо. Всі збираютьcя, чекають мене. А я приходжу і кажу: “А куди це ви всі зібралися? Я ж пожартував!”.
Жорстких чи жорстоких розіграшів у житті заступника директора СК “Княжа” не було. Як правило, з ним жартували, що його кличуть до телефону, або що забруднився.





На правах реклами