М’ясо по-кардинальськи — “фішка”, якою можна здивувати
— Готую його мінімум тричі на тиждень, і це не враховуючи зйомки. Виїзд на природу може бути з друзями чи виконую замовлення на дні народження, зустрічі, професійні свята. Тим більше зараз такий сезон, що багато людей виїжджають на природу, до лісу, — ділиться шеф-кухар ресторану просто неба.
У нього на озброєнні близько 30 способів приготування цієї страви і кожен кращий за інший. Але улюблений і надійний рецепт — шашлик з гранатовим соком.
— Шашлик маринується у спеціях дві години, добре настоюється, а тоді заливається гранатовим соком. Бажано це робити з вечора, щоб він ніч постояв. М’ясо насичується ним, стає соковитим, і пересушити його потім неможливо, — ділиться рецептом Ігор Соколенко.
Головне, за словами шеф-кухаря, у приготуванні шашлику — правильно вибрати м’ясо. Воно має бути свіжим. Бажано, щоб це була молода телятина або свинина.
— Я в основному використовую свиняче філе або стегно. Карковиною не користуюся, бо вона жирна. Люблю готувати шашлики з баранини, телятини або дичини. Непогано виходить ця страва з дорогих порід білої риби: товстолобик, осетрина, сом, судак. Риб’яче м’ясо на смак нагадує свинину, — зауважує шеф-кухар.
Другий, теж дуже важливий пункт приготування цієї страви, — правильна підготовка м’яса. За порадою пана Ігоря, якщо трапляються жорсткі шматочки, їх слід відбити молоточком.
Ще один із багатьох рецептів приготування шашлику, відомих Ігорю Соколенку, — шашлик по-кардинальськи:
— Це “фішка”, яку можна використати, коли приїжджають високоповажні гості. Ним можна здивувати людей, які все мають і практично все спробували в житті. М’ясо готується зі спеціями, спеціально маринується, обжарюється. А тоді почергово насаджується шматочок м’яса і полуниця.
Проте весь рецепт Ігор Соколенко не видає, адже, за його словами, у кухаря повинні бути свої кулінарні таємниці.
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 365
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 323
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 430
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 387
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 422