Ми у Facebook
20.05.2009, 17:17

“Жіноча дружба гори переверне”

Марія Рожко, як фундатор Спілки, нагороджує Світлану Богатирчук-Кривко

Про своє життя жіноча еліта міста розповіла на святкуванні 15-річчя Спілки жінок Рівненщини. Неофіційно організація налічує майже 10 тисяч активісток з усієї області. Рівне може пишатися двома сотнями найініціативніших.
Серед них — Марія Рожко, Світлана Богатирчук-Кривко, Єлизавета Чумак, Мирослава Косарєва, Людмила Кушнер та інші.

Урочисті заходи з нагоди святкування 15-річчя спілки пройшли на зеленій естраді парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка. Спілчанки приходили, як і належить жінці, із запізненням. Вражали своїм вбранням та зачісками. Першою з’явилась голова Спілки жінок міста, доцент кафедри культурології РДГУ Наталія ШОЛУДЬКО. Жінка була ведучою свята, тому прийшла заздалегідь.
— П’ятнадцять років — це ще юність, як-то кажуть, — період становлення. Але для організації, яка об’єднує стільки активних та відомих жінок міста й області, — це вже чимала дата. За плечима у нас величезні здобутки. Ми утворили 15 жіночих ліг. Великим нашим досягненням є проведення науково-практичної конференції “Громадське суспільство і жіночий рух: взаєморозвиток та взаємообумовленість розвитку”. З кожним роком до неї залучається все більше молоді. Адже одним із пріоритетних напрямків нашої роботи є рівність із чоловіками та поширення жіночого руху. Особисто я завдяки спілці відчуваю себе справжньою жінкою. Користь людям та суспільству я приношу своєю роботою.
Голова Спілки жінок Рівненщини Марія РОЖКО для спілчанок є своєрідною матір’ю. Адже вона створила організацію.
— Щоб домогтися любові та визнання у людей, потрібно перш за все любити їх. Я одночасно займаюся багатьма сферами робіт. Праця у спілці є моєю однією з найулюбленіших. Адже я зрозуміла, що завдяки жіночій дружбі можна гори перевернути. Спілка зараз для мене — сім’я, і всі ми, як сестри.
Власниця ательє “Еліт Плюс” та голова клубу ділових жінок Рівного Єлизавета ЧУМАК прийшла на святкування у супроводі китайців. Нещодавно жінка повернулася із Піднебесної, куди їздила з діловою поїздкою.
— Я завжди була у захваті від Китаю, але з кожним разом усе більше переконуюсь, що це не Європа і не Америка, а країна, де життя розмірене, помірковане і водночас казкове. Привезла звідти незабутні враження. Це була перша поїздка клубу за кордон. Клубом я керую три роки, у спілці — від початку її заснування. Тут знайшла чимало подруг, бо клуб оновлюється щороку. У спілці я самостверджуюсь. Адже жінка — це не тільки кухня, діти і церква.
Як справжня жінка, із запізненням на 30 хвилин, на свято прийшла Світлана БОГАТИРЧУК-КРИВКО. Нещодавно начальник Головного управління Держкомзему у Рівненській області повернулася з робочої поїздки з Києва. На святі у Рівному Світлану Богатирчук-Кривко супроводжував чоловік.
— Зараз у мене немає часу на відпочинок — останні два місяці я вся у роботі. Посилено вивчаю законодавство. Уже здала першу сесію. Нова посада у мене займає стільки часу, що обділяю увагою сім’ю та внуків. Я вже звикла до нової роботи, розставила все по поличках, познайомилась із колективом. Наразі проводжу ротацію кадрів. На сьогоднішньому святі маю нагоду поспілкуватися з колегами по спілці, розказати про себе і послухати їх. Дуже добре, що є такі свята, бо коли б ми ще мали таку нагоду. Раніше я була проти, аби для жінок визначали квоту в органах влади. Зараз розумію, що їм повинні виділяти не менше 30 відсотків.
На святі найактивніші спілчанки Марія Рожко, Світлана Богатирчук-Кривко, Єлизавета Чумак, Наталія Шолудько, Жанна Вагіна, Мирослава Косарєва та Ольга Ігнатьєва були нагороджені грамотами та відзнаками.





На правах реклами