Ми у Facebook
09.03.2010, 11:48

Салати з грибами

Рецепти салатів, складовими яких є гриби.
Салат із печериць із картоплею
250 г печериць (шампіньйонів), 4-5 варених картоплин, 1 варене яйце, 1-2 консервованих огірків, 1-2 консервовані солодкі перчини, 60-80 г майонезу, сіль, перець, зелень петрушки.

Печериці нарізати смужками, відварити в підсоленій воді. Відцідити, охолодити. Картоплю, яйце, огірки та перець дрібно нарізати. Змішати з грибами. Посолити, поперчити, заправити майонезом. Прикрасити зеленню петрушки.

Салат із грибами
5-6 варених картоплин, 250 г грибів, 2 стол. ложки олії, одна пасерована цибулина, 6-7 помідорів, 50 г консервованої кукурудзи, майонез.

Картоплю нарізати кубиками. Зцідити з кукурудзи маринад. Помідори нарізати кубиками. Гриби нарізати скибочками, обсмажити на олії. Вистудити. У салатницю викласти шарами картоплю, смажені гриби, цибулю, кукурудзу й помідори. Полити майонезом, прикрасити зеленню.

Салат “Ольвія”
250 г печериць, 100 г вареного розсипчастого рису, 100 г шинки, 50 г вареного курячого м’яса, 50 г консервованого зеленого горошку, півсклянки сметани, 50 г майонезу, зелень петрушки, сіль, перець.

Печериці промити, нарізати смужками й відварити у підсоленій воді. Відцідити, вистудити. Шинку та куряче м’ясо нарізати кубиками, змішати з грибами, рисом, зеленим горошком. Посолити, поперчити, полити сметаною із майонезом. Посипати зеленню петрушки.

Салат “Молдова”
100 г сушених грибів, 150 г картоплі, 100 г цибулі, 2 яйця, 400 г консервованої кукурудзи, зелень кропу, будь-яка заправа для салату (майонез чи олія).

Варені гриби нарізати соломкою (для смаку обсмажити гриби), варену картоплю – шматочками. Додати кукурудзу, нарізану цибулю і варені яйця. Полити салат заправкою й посипати зеленню кропу.

Салат із грибів та рису
0,5 кг маринованих грибів (тільки не маслюків), 200 г рису, 300 г цибулі, 5 яєць, 150 г сметани, 150 г майонезу, сіль та спеції за смаком, 150 г твердого сиру.

Рис відварюємо у підсоленій воді, але воду не зливаємо й не перемиваємо рис, коли він зварився. Охолоджуємо рис, додаємо порізані яйця, цибулю та порізані смужками гриби. Перемішуємо все ретельно, потім на крупну тертку тремо сир, додаємо сметану та майонез. Готовий салат ретельно перемішуємо та посипаємо петрушкою.

Салат із грибів
2 морквини, 1 цибулина, олія, 1 банка маринованих грибів (найкраще білих), сіль, чорний перець. Посмажити на олії натерту моркву, додати перець, сіль, змішати із грибами, перед цим їх треба порізати на невеликі шматочки.

Салат із картоплі з грибами
2-3 варених картоплини, 1 цибулина, 2 стол. ложки варених грибів (соломка), 1 стол. ложка олії, 0,5 стол. ложки оцту, сіль, цукор.

Картоплю нарізати кружечками. Нарізати цибулю й пересипати картоплю, покласти солоні гриби, перемішати, полити оцтом перемішати з олією, посолити, додати цукру за смаком.

Торт-салат “Гриби на галявині”
200 г маринованих грибів, пучок зеленої цибулі, 5 варених яєць, 100 г сиру (краще плавленого), 200 г смаженого м'яса, 3-4 квашені огірки, 500 г вареної картоплі, 250 г майонезу, сіль та чорний мелений перець.

Візьміть широку й не дуже глибоку салатницю або миску, дно якої спочатку викладіть грибами шапочками вниз. Якщо гриби порізані, то красиво вистеліть ними низ та боки посудини. Потім шарами викладіть дрібно нарізану цибулю, натерті на тертці варені яйця, сир, порізане м'ясо, натерті солоні огірки та картоплю. Кожен шар змастіть майонезом, за смаком посоліть та поперчіть.

Важливо так підібрати посудину, щоб останній шар з картоплею щільно покривав усі попередні й заповнював посудину до самого верху. Далі поставте тарілку на кілька годин в холодильник. Подаючи до столу, закрийте тарілку плоскою великою тарілкою і обережно переверніть на неї вміст з першої посудини. Краї тарелі з тортом-салатом прикрасьте зеленню.





На правах реклами