Ми у Facebook
30.04.2010, 16:32

Жириновський: України ніколи не було

Віце-спікер Держдуми вважає, що Росія не повинна допомагати Україні, тому що вона ніколи не існувала як держава.
Віце-спікер Державної думи Росії Володимир Жириновський вважає, що РФ не повинна була надавати українській стороні знижки на газ, тому що "України як держави ніколи не було".

"Нам не треба було допомагати Україні, тому що вона розвалилася б сама", - сказав він в інтерв’ю одному з російських телеканалів, коментуючи "харківські домовленості" президентів Дмитра Медведєва та Віктора Януковича. Нагадаємо, згідно з ними Україна отримала знижку ціни на газ в обмін на пролонгацію терміну перебування ЧФ РФ у Криму.

На думку Жириновського, харківські домовленості укладені на користь України. "Це питання формули, щоб вигравали і ми, і вони. А так виходить, що Україна виграє, а ми програємо", - сказав він.

Жириновський запропонував брати приклад з Європи: "Німці не хочуть годувати Грецію, голландці не хочуть годувати Португалію. Це тільки ми годуємо Україну - на 40 мільярдів доларів".

Російський політик назвав це несправедливістю, тому що Україна, на його думку, ніколи не існувала як держава.

"Україна - це ті ж жителі Росії та Польщі, які жили "на краю". Україна - це край імперії. Країнці. А через те, що вони жили поруч з Польщею, у них виник свій діалект", - зазначив він.

Під час інтерв’ю Жириновський повідомив, що його предки жили на території сучасної України і навіть займалися там деревообробкою.

"Мій дід купив фабрику в Костополі, під Рівним, 104 роки тому. Вона до цих пір фуричить", - сказав він.

Нагадаємо, Україна і Росія після травневих свят розпочнуть переговори про об’єднання енергетичних компаній - "Газпрому" та НАК "Нафтогаз України".

Крім того, російська сторона запропонувала обєднання державних компаній у сфері атомної енергетики.

Джерело tsn.ua





На правах реклами