Ми у Facebook
21.08.2010, 12:38

Як доглядати за квіткою пасифлори, - поради експерта

Сучасне помешкання важко уявити без квітів. Вони гармонійно доповнюють атмосферу домашнього тепла та комфорту та підкреслюють дизайн кімнати. Іноді одна квітка здатна змінити весь вигляд оселі та принести своєрідну родзинку в інтер'єр. Наприклад, така як пасифлора.
- Квітка пасифлори має складну будову, - розповідає директор магазину квітів Тетяна Ткачук. - Втім, незважаючи на її тендітність, ніжною цю рослину аж ніяк не назвеш. Це сильна вічнозелена ліана, яка чіпляється вусиками за певну опору. Вона займе увесь вільний простір кімнати, якщо щовесни її не обрізати. Цвіте пасифлора влітку яскравими блакитними або рожевими або білими квітами діаметром до 8 сантиметрів з високими хрестоподібними тичинками. Але ці квітки недовговічні і повторне цвітіння — справжня рідкість.

Поливають рослину рясно влітку, можна навіть щодня. Взимку полив зменшують. Якщо температура повітря вища 14 °С, потрібно обприскувати вазон вранці та ввечері. А починаючи з квітня, поливати слабким розчином добрива для кімнатних рослин. Пересаджувати рослину слід щороку навесні. У тепличних умовах пасифлора живе більше 10 років, але в квартирі — біля двох.

Загалом вирощують кілька видів пасифлори. Серед них і пасифлора чотиригранна, або гранділла, яка приносить великі жовті плоди. Втім, у кімнатній культурі прийнято вирощувати тільки найпростіший вид — блакитну пасифлору.

Найголовніша перевага у догляді за рослиною — квітка любить пряме сонячне проміння. Тому її сміливо можна ставити на сонячне підвіконня. А щоб вазон виглядав гарно, підставити пасифлорі металеву сітку, арку або драбину.






На правах реклами