Ми у Facebook
24.08.2010, 12:35

У Рівному на День Незалежності відкрили Музей бурштину [+ФОТО]

Плани обласних чиновників перетворити Рівне на бурштинову столицю поступово набувають реальних обрисів. Адже сьогодні, 24 серпня, у Рівному відкрили перший повноцінний музей бурштину. Він розташувався у приміщенні Будинку вчених.

У двох кімнатах музею представлені не лише різні види каменю, а й декоративні роботи з нього: люстри, картини, різноманітні прикраси та статуетки, та й навіть аксесуари й взуття. Організатори запевняють: музей діятиме постійно, а вартість квитка для охочих оглянути експозицію буде символічною - аби вистачало на підтримку музею у належному стані, оплати заробітної плати та комунпослуг.



- Експозиція буде стояти тут постійно, експонати будуть регулярно додаватися, - наголосив під час церемонії відкриття музею заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов. - Є багато майстрів, які працюють з бурштином, але не мають можливості виставляти роботи. Цей музей - гарна нагода робити це. Саме для цього він і створювався.



За словами пана Олексія, на основі цього музею на Рівненщині будуть створюватися туристичні маршрути:

- Думаю, що вже наступного року з’явиться ще кілька бурштинових кімнат у області. Усі разом вони створять гарний туристичний марштрут "Бурштиновий шлях Рівненщини". Саме таким чином ми намагаємося перетворити Рівне на столицю бурштину.



Кожна частина меблів, вікна музею відразу обладнали сигналізацією. Охоронятиме бурштинові кімнати Державна служба охорони за кошти з обласного бюджету.

- Насправді це не така вже й велика сума грошей, - продовжив пан Губанов. - Ми не створювали окремий музей саме для того, щоб не витрачатися на адміністративні потреби. Фактично, це відділення Рівненського обласного краєзнавчого музею.



До речі, створювася музей за рахунок благодійних коштів. Щоправда, ні вартості створення музею, ні імен самих благодійників Олексій Губанов не назвав.










На правах реклами