Ми у Facebook
30.09.2010, 10:42

20 місце. Той, що прогадав — Валентин КОРОЛЮК

Посада: перший заступник голови Рівненської обласної ради. Вік: 47 років
Він і надалі лишається одним із найвпливовіших політиків на Рівненщині (хоча скоріше бізнесменів). І він не вперше, та, мабуть, і не востаннє у нашому рейтингу ТОП-25. Однак цьогорічна зимова президентська кампанія зіграла з Валентином Анатолійовичем Королюком злий жарт. Він поставив не на того гравця і практично нічого не отримав з того, що міг би.

Першим провісником “президентських” уподобань рівненського керівника Народного Руху України на початку 2010 року стала поява на мітингу у Львові поряд з Юлією Володимирівною Тимошенко. Цю картинку екранізувало телебачення, хоча й Валентин Анатолійович намагався не афішувати того, що шукає виходи на тодішню прем'єрку України. Втім, це таки стало очевидним. І ще очевиднішим стала його стратегічно помилкова політична поведінка опісля виграшу на цих виборах Віктора Януковича.

Однак, вважаємо, що на цьому “бою за владу” Валентин Королюк крапки не поставить. Хіба що додасть ще дві...

Адже Валентин Анатолійович змолоду відзначався значними політичними амбіціями. Прийшовши взимку 2000-го до Народного Руху України, вже за два роки очолив його обласну організацію. Відтоді постійно намагається довести свою впливовість. Хоча, варто сказати, вплив цей більше будується на бізнесових зв’язках. Адже приватним підприємництвом Валентин Королюк почав займатися з 1992 року. У ті часи повного економічного застою колишній токар і вчитель організував ЗАТ “Речовий ринок”, яке й досі успішно функціонує. Відтак і Валентин Королюк як засновник ринку може почуватися фінансово стабільно.

У 2006-му Королюк зробив різкий стрибок у політичній кар’єрі — у рамках помаранчевої коаліції в облраді отримав посаду першого заступника голови, обійшовши у внутрішньофракційній конкуренції впливового Степана Павлюка. Обрання керівництва облради відсвяткували, звісно ж, у нічному клубі “Магнат”, яким керує дружина Валентина Королюка.

Сьогодні Валентин Анатолійович продовжує утримувати статус наймоднішого депутата Рівненської облради. Не зраджує своїм діловим костюмам білого кольору, фірмовим годинникам та дорогим цигаркам. А ще — виховує собі достойну заміну. Його сина вважають одним із найзавидніших женихів Рівного.






На правах реклами