Ми у Facebook
06.10.2010, 13:34

У Харкові з'явився пам'ятник програмісту

У Харкові поставили новий пам'ятник. Біля входу в Харківський національний університет радіоелектроніки з'явився пам'ятник програмісту.
Композицію під назвою "Студент" встановили на честь 80-річного ювілею університету, який відзначають на початку жовтня.

"На лавочці біля Харківського національного університету радіоелектроніки - "кузні" хакерів, комп'ютерників, системників і т.д., присів звичайний студент. Він щойно вийшов з пар. Він задумливий — можливо, він думає над новою програмою, яка затьмарить "Майкрософт", і він — майбутній український Білл Гейтс і засновник багатомільярдної корпорації..." — так описує композицію сайт ХНУРЕ.

Скульптурна композиція "Студент" виконана в класичному стилі. У композицію входять скульптура студента з відкритим ноутбуком на колінах, що сидить на лавці, ліворуч на лавочці лежить сумка з логотипом ХНУРЕ. Пам'ятник виготовлений із бронзи, довжина лавочки — близько 250 см, висота скульптури сидячого студента — 150 см.

Автор харківської композиції — Роман Блажко, дизайнер — Віктор Гончаренко. Встановили її на благодійні кошти та пожертвування. Офіційне відкриття пам'ятника відбудеться 8 жовтня.

Джерело: GalInfo





На правах реклами