Ми у Facebook
11.10.2010, 13:10

Недитячі жарти: у Рівному юні брати "замінували" школу

Батько "підривників" стверджує, що до всього треба ставитися по-філософськи, адже "діти ростуть та пізнають світ".
Оперативний черговий одразу відправив туди слідчо-оперативну групу. До навчального закладу також помчали рятувальники, працівники експертно-криміналістичного центру та швидка допомога. Вони евакуювали 210 учнів із школи та всіх учителів. Ретельно обстежили приміщення, проте вибухового пристрою там не знайшли. А ось тих, хто надіслав неправдиве повідомлення про замінування, оперативно зуміли відшукати.

Жартівниками виявились двоє братів — 10-річний Євген та 11-річний Ян. Вони зізнались правоохоронцям, що зателефонували на стаціонарний телефон своєї школи та увімкнули аудіозапис, в якому і лунало повідомлення про замінування. Хлопці кажуть, що згодом схаменулися і за півгодини повідомили секретаря навчального закладу про те, що це розіграш.

— Під час бесіди з батьками на них був складений адміністративний протокол за статтею 184-ю Кодексу "Про адміністративне правопорушення щодо неналежного виховання своїх дітей", — розповів Руслан Мельник, начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС області. — Протокол буде скеровано до суду для притягнення батьків до відповідальності. Дітей поставлено на профілактичний облік з метою недопущення в подальшому таких вчинків.

Батько жартівників обіцяє розібратися в ситуації і провести виховну роботу зі своїми cинами. Він стверджує, що до всього треба ставитися по-філософськи, адже "діти ростуть та пізнають світ".





На правах реклами