Ми у Facebook
15.10.2010, 12:19

В Україні пройде Тиждень права

6-12 грудня 2010 року в Україні буде проведено Всеукраїнський тиждень права. Відповідний наказ, яким затверджено план заходів цієї загальнонаціональної акції, підписав міністр юстиції Олександр Лавринович.
Захід проводиться щорічно, в тиждень, що включає День прав людини, який відзначається у світі на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

У цьогорічному Всеукраїнському тижні права передбачається участь провідних українських юристів та юридичних фірм, фахівців Міністерства юстиції, зокрема, Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, спеціалістів територіальних органів юстиції тощо. До проведення та участі в акціях Тижня права може долучитися кожен правник чи правнича громада.

Під час Тижня прав» заплановано проведення заходів з надання безоплатної правової допомоги з питань захисту прав людини малозабезпеченим верствам населення, надання юридичних консультацій щодо порядку звернення та виконання рішень Європейського суду з прав людини. Передбачається проведення майстер-класів провідних юристів, що присвячені проблематиці прав людини. Заплановано проведення низки заходів в пенітенціарних закладах з роз‘яснення ув’язненим та засудженим гарантій і свобод людини і громадянина та інші акції.
Про це повідомили Прес-служба Мін'юсту.





На правах реклами