Ми у Facebook
14.11.2010, 09:40

Рівненські танцівники на інвалідних візках підкорили світ [ІНТЕРВ'Ю+ФОТО]

Їхня сім'я може стати прикладом для тисячі таких як вони. Іван та Надія Сіваки не опустили руки та не втратили надію навіть тоді, коли, здавалося б, вона їх оминула. Нещодавно подружжя повернулося з Ганновера (Німеччина) у статусі чемпіонів світу зі спортивних танців на візках.
Усі їхні перемоги є спільними, адже саме завдяки їхньому бажанню перемогти подружжя Сіваків здобуло звання чемпіонів. Із 4 до 8 листопада у Ганновері відбувся чемпіонат світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату. Участь у змаганнях брали представники 25 країн світу, і серед них рівняни Іван та Надія.

— Боротьба у Німеччині для нашої пари була нелегкою, — розповідає Іван Сівак . — Та повертались додому ми вже чемпіонами, адже вибороли золоті медалі, залишивши позаду пари з Росії та Німеччини. Кожен танець для нас з дружиною як маленьке життя, яке ми пропускаємо крізь себе. Разом танцюємо вже 3,5 роки — і всі ці роки сповнені довіри та кохання.

Надія з Іваном зустрілися у таборі активної реабілітації, де вчать пристосовуватись до життя у візку. Він працював інструктором, учив людей пересуватися на візках. Надія стала його ученицею. А невдовзі, в День святого Валентина, Іван запропонував коханій переїхати до нього з Макіївки Донецької області, де мешкала дівчина, у Нетішин.

— Я спочатку полюбила Івана, а вже пізніше — танці. Тож тепер і живемо танцюючи. Мій коханий — справжній глава сімейства. Я як віддана і любляча дружина готую смачні сніданки, обіди та вечері. Часто й улюблену страву коханого — український борщ. Разом із тим захоплююсь шиттям, тож шию одяг для своєї сім'ї, — ділиться Надія.

У свою чергу чоловік теж не забуває про дружину. При кожній нагоді намагається дарувати їй квіти або ж невеличкі подарунки. А найголовнішим сюрпризом і подарунком у своєму житті подружжя вважає донечку Даринку, якій уже один рік та чотири місяці. Іван та Надія в один голос зізнаються, що просили довгий час у Бога дитинку. Тому й назвали дівчинку Даринкою, тобто подарованою Богом.

Та попри все, подружжя Сіваків стало чемпіонами не лише у танцях, а по життю. Вони не схилили голову у важкий для них час, а навпаки — пішли їй наперекір.

Вони, наче справжні віртуози, плавно, вишукано й ефектно рухаються тренувальною залою та поспішають встигнути якомога більше. І допомагає їм у цьому, окрім усього іншого, одвічне земне почуття — кохання.





На правах реклами