Ми у Facebook
21.11.2010, 17:17

Червона риба від золотої рибки

Щоп'ятниці о 20.15 рівненським господиням та гурманам варто прикипіти до блакитних екранів. Адже саме у цей час на телеканалі “Рівне 1” стартує свято живота та душі — кулінарне шоу “СмачнОГО!”. Вловіть аромат вишуканих страв від рівненської плавчині Анни Хлістунової.

Франція стала ближчою завдяки участі у кулінарному шоу “СмачнОГО!” відомої рівненської плавчині Анни Хлістунової. “Золота рибка”, як її ласкаво охрестили земляки, зазіхнулась на страву французької кухні і приготувала “Жульєн з червоною рибою”. Також спільними стараннями разом з ведучим шоу Віктором Даниловим дівчина запекла курку з картоплею у рукаві. Пропонуємо до вашої уваги рецепти обох страв. Відео процесу приготування шукайте на сайті rivne1.tv.

“Жульєн з червоною рибою”
Сьомга — 0,5 кг
Вершки — 350 мл
Цибулина велика — 2 шт.
Сир твердий — 200 г
Рослина олія
Сіль, перець

Спосіб приготування
1. Рибу порізати шматочками.
2. Обсмажити на олії з подрібненою цибулею.
3. Додати вершки і на маленькому вогні потримати 10 хвилин.
4. Викласти суміш в жульєнницю. Посипати твердим сиром і помістити на 5 хвилин в духовку.
5. Коли сир розплавиться і ледь зарум’яниться — страва готова.
6. Жульєн подають на стіл гарячим. Посудина з жульєном ставиться на накриту серветкою маленьку тарілочку.

Курка запечена
з картоплею в рукаві


Курячі стегенця — 700 г
Картопля — 0,5 кг
Гриби (шампіньйони, опеньки) — 200 г
Цибуля — 2 шт.
Морква — 2 шт.
Майонез — 200 г
Цвітна капуста — 1 шт. (невелика)
Кріп, петрушка, розмарин, сіль, перець
Кухонний інвентар: рукав для запікання

Спосіб приготування
1. Курячі стегна посолити і поперчити (можна зняти шкірку).
2. Рукав закріпити кліпсою чи зав'язкою з одного боку.
3. Картоплю порізати кубиками і викласти у рукав.
4. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву — кружальцями і разом з суцвіттями капусти спроваджуємо до картоплі, все також присолюємо.
5. Зверху на овочі викладаємо стегна, поливаємо майонезом, закриваємо кліпсою або зав'язуємо зав'язкою другий край рукава.
6. Усе це викладаємо на деко, рукав зверху у кількох місцях проколюємо зубочисткою (інакше у духовці він роздується і може тріснути) і відправляємо у духовку десь на годину при 180-190 градусах.
7. Через 40 хв. від початку готування деко з духовки виймаємо і верх рукава розрізаємо і поміщаємо на кілька хвилин у піч, тоді страва зарум'яниться. Тільки не варто повністю відкривати, щоб не витікав сік, достатньо зробити розріз.






На правах реклами