Ми у Facebook
20.12.2010, 10:10

Вибори в Білорусі: Лукашенко переміг, суперники побиті [+ВІДЕО]

Після публікації результатів exit-polls, що свідчать про перемогу Олександра Лукашенка на виборах, на вулиці білоруської столиці вийшли тисячі прихильників опозиції, котрі протестували проти фальсифікації результатів голосування.
Відповідно до трьох опублікованих у Білорусі exit-polls, за Олександра Лукашенка проголосували понад 70% виборців, тоді як прихильники опозиції упевнені, що він отримав не більше 38% голосів. ЦВК Білорусі спростовує інформацію про порушення під час президентських виборів.

У Мінську сталась серія сутичок опозиціонерів зі співробітниками місцевих служб безпеки, були здійснені напади на кандидатів у президенти Володимира Некляєва, Миколу Статкевича і Віталія Римашевського. Некляєва, за словами його прес-секретаря, побили співробітники спецназу і його госпіталізували з черепно-мозковою травмою. Віталію Римашевському розбили голову.

Учасники стихійного мітингу протесту, які вийшли на площу Незалежності, здійснили спробу штурму будівлі парламенту і уряду, намагаючись прорватися всередину. Вікна в будівлі парламенту були розбиті, а двері — виламані.

Близько опівночі спецназ, застосовуючи палиці і засоби для розгону демонстрацій, "приступив до розчищення" площі, і за годину глава ГУВС Мінська повідомив про стабілізацію ситуації в білоруській столиці. Під час розгону демонстрації були арештовані сотні людей, зокрема декілька журналістів.







Автор відео: журналіст "Української правди" Мустафа Найем

Між тим, глава ЦВК Лідія Єрмошина в понеділок повідомила, що Лукашенко лідирує з результатом 79,67% голосів після підрахунку 100% бюлетенів.

Джерело: Gazeta.ua





На правах реклами