Ми у Facebook
24.12.2010, 09:13

24 грудня — День працівників архівних установ України

24 грудня щороку в Україні святкується День працівників архівних установ. Це свято було встановлене 30 жовтня 1998 року.
Архіви — одна з найбільших скарбниць людства. Вагому складову світової архивістіки складають архівні фонди України. Архівні установи України роблять величезний внесок до розвитку вітчизняної науки і культури, інших сфер життя суспільства.

Головне архівне управління при Раді Міністрів УРСР працювало з 1974 до 1991 р. Із здобуттям Україною незалежності змінилася назва Головархіву і його організаційно-правовий статус. Із грудня 1999 року — це Державний комітет архівів України.

Загальна чисельність працівників архівних установ — понад 3000 чоловік. В архівних установах системи Держкомархіву України зосереджено понад 58 млн одиниць зберігання різних видів документів Національного архівного фонду.

Портал OGO.ua вітає усіх працівників архівних установ з їх професійним святом. Спасибі вам величезне за те, що ви зберігаєте нашу історію, культуру, науку! Адже безцінним є значення невичерпних історичних пам'яток усіх поколінь нашого народу для сучасників і нащадків.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ