Ми у Facebook
09.02.2011, 21:05

Молоді імена Рівного: Юний винахідник Микола Лукін

Йому лише 16, а він уже на «Ти» не те, щоб із технікою, а й з наукою та прогресом. Дубинчанин Микола Лукін не залишиться без світла та зв’язку навіть серед ночі у найтемнішому куточку дикої природи. Він вигадав переносний пристрій, який живить телефон, ноутбук, навіть, електричну лампочку запалює.
Микола Лукін - учень Дубенської ЗОШ №5. Технічним премудростям та законам про енергію навчається у Дубенській міській станції юних техніків. Хлопець розуміється у фізиці, радіоелектроніці, він уміє не тільки ремонтувати прилади, а й створювати власні пристрої.

Дубинчанин спроектував переносну вітрову електростанцію на основі стрічки Мебіуса. Конструкція висотою 70 сантиметрів при пориві вітру 6 метрів за секунду виробляє напругу 12 вольт. Пристрій підзаряджає мобільний телефон, ноутбук, запалює лампочку 40 Ват. Усі ці сучасні прилади можна оживити навіть посеред поля, у горах, далеко від цивілізації й розеток. Родзинка фокусу полягає у вітрі.

Саме він потрапляючи на стрічку Мебіуса, прокручує за допомогою центрального стерженя маховик. Ровик подає енергію на генератор. Є вітер — усе працює, немає — спить.

За необхідності напругу можна збільшити. 12 вольт виробляє переносна вітрова електростанція висотою 70 см. Якщо спорудити таку ж, але двометрову — можна отримати напругу 40 вольт.

У лютому Микола Лукін став призером "Свята науки і техніки, винахідників та раціоналізаторів", що проходило у Києві.

Його винахід — переносна вітрова електростанція, яка виробляє напругу 12 воль, посіла третє місце.



Автор: Тетяна Коваль





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ