Ми у Facebook
09.03.2011, 18:46

Вибір "ОГО". Життя багатьох починалося у її руках - Вікторія ЄНІКЄЄВА

Статус: головний акушер-гінеколог області
Успіх не падає просто з неба, його заслуговують роками, заради нього доводиться жертвувати власним відпочинком, декретними відпустками та іншими радощами життя, які доступні більшості людей. Саме за таким режимом живе прекрасна та впевнена у собі жінка, талановитий лікар-хірург, кандидат медичних наук, головний акушер-гінеколог області Вікторія Миколаївна Єнікєєва.

Робота — це її спосіб життя, який змусив досвідченого організатора охорони здоров’я поєднати в собі дружнє ставлення до колег із турботою про родину та любов’ю до пацієнтів. Однак понаднормова робота та шалений ритм життя весь час вимагав неабиякого розуміння та підтримки від родини. Адже, формуючись як фахівець, Вікторія Миколаївна пройшла всі нелегкі сходинки професійного зросту: від молодшої медсестри до керівника лікувального закладу.

Сьогодні ця успішна жінка очолює обласний перинатальний центр, де за досить короткий час спромоглася вибудувати чітку керівну вертикаль у роботі закладу й успішно втілити у життя масу власних задумів та найдієвіших новацій, про які дізналась на міжнародних конгресах для провідних науковців Європи та Асоціації акушерів-гінекологів України. Упродовж шести років успішно застосовує на практиці елементи власної кандидатської роботи, яку захистила в медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика у Києві.

За словами Вікторії Єнікеєвої, колектив закладу невтомно працює над тим, аби перетворити обласний перинатальний центр на сучасний лікувальний заклад європейського рівня.

Вікторія Миколаївна вважає, що на всіх посадах їй щастило із колективами, а послужному списку головного акушера-гінеколога області і справді будь-хто позаздрить. Нині за її плечима багаторічний професійний та організаторський досвід.

Свого часу вона здобула освіту в Томському медичному інституті та закінчила клінічну ординатуру при Ленінградському інституті вдосконалення лікарів. Працювала лікарем у медико-санітарних частинах ВАТ "Азот" та у м.Кузнецовську. Пізніше Вікторія Єнікеєва працювала в Рівненському міському пологовому будинку №2, де від завідувачки жіночою консультацією, пологовим залом професійно зросла до заступника головного лікаря з лікувальної роботи.

У 2001 році її призначили головним акушер-гінекологом управління охорони здоров'я облдержадміністрації та працювала завідувачкою гінекологічного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні. У червні 2010 року Вікторія Миколаївна Єнікєєва очолила перинатальний центр області, однак, займаючись керівною роботою, ніколи не припиняла практикувати. Зараз навіть важко порахувати, скільки нових життів з’явилося на світ, скільком жінкам було врятоване життя й здоров’я завдяки її вмілим рукам.

Водночас треба зауважити: всім, що нині має й чого досягла, пані Вікторія завдячує своїй сім’ї, близьким людям — мамі, чоловікові та синам, які разом із нею переживали безсонні ночі, тривожні дзвінки та понаднормові робочі дні, допомагали та підтримували в усьому.
Хоч захоплення роботою не дозволяло скористатись повною відпусткою, та цій сильній й винахідливій жінці вдається відновити сили за не менш улюбленими заняттями: ділових поїздках за кордон та за кермом автомобіля.





На правах реклами