Ми у Facebook
23.03.2011, 14:47

У Рівненській обласній дитячій лікарні презентували нове обладнання [+ФОТО]

У відділенні патології новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні презентували нове обладнання, що дозволяє спостерігати за станом немовлят. Придбане його за кошти, зібрані під час щорічної благодійної акції, ініційованої Всеукраїнським благодійним фондом "Серце до серця".
За словами керівника проекту у Рівненській області Марії Димухаметової, головна мета проекту — збір коштів для закупівлі медичного обладнання в обласну дитячу лікарню.

— Волонтери проекту у визначений день виходять у місто зі спеціальними скриньками і збирають гроші у перехожих, натомість вішаючи їм паперові "серця" на одяг, — розповідає Марія Димухаметова. — У 2010 році під час проведення акції на Рівненщині було зібрано 38 687 гривень 72 копійки. На ці кошти було придбано пульсоксиметр — апарат, необхідний для виходжування новонароджених дітей. А вже в травні відбуватиметься шоста благодійна акція "Серце до серця", яка триватиме впродовж двох тижнів. Кошти, зібрані під час акції, ми плануємо спрямувати на допомогу хворим на діабет дітям, закупивши спеціальні інсулінові помпи для вимірювання цукру в крові.

Як розповів головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Георгій Думановський, такі акції є дуже важливими для лікарні, адже це дієва матеріальна допомога.

— Пульсоксиметр, придбаний за рахунок коштів, які були зібрані під час цієї акції, допомагає у роботі лікарів та дає можливість краще надавати допомогу, — каже Георгій Думановський. — Це серйозний монітор, який допомагає слідкувати за новонародженими дітьми з порушенням функції дихання.

Таке обладнання, кажуть лікарі, для них є необхідним. Адже воно не лише допомагає врятувати життя новонародженим, але й дещо полегшує роботу медсестер.

— Завдяки цьому обладнанню відпадає необхідність частого забору крові, — зазначає завідувач відділенням патології новонароджених Олександр Шевчук. — Тому що, підключивши невеличку манжетку, яка працює безболісно, ми маємо змогу спостерігати за частотою серцевих скорочень і насиченістю крові киснем. Окрім того, апарат дозволяє дещо спростити можливість надання допомоги. Адже він має спеціальні діапазони, у яких працює, показує, якщо в самопочутті дитини є збої. А медичний персонал, медичні сестри не прив’язані до конкретного хворого і можуть трішки відійти та надати допомогу іншій людині, а за малюком спостерігає монітор.

Нині у відділенні лише один такий аппарат, тоді як за вимогою Міністерства охорони здоров’я їх має бути 25. Однак, завпевняють лікарі, і той, що є, допомагає виходжуванню немовлят, зменшуючи ризики.





На правах реклами