Ми у Facebook
07.04.2011, 12:20

Безкоштовні громадські туалети у Рівному не потрібні, — міська влада

Мало хто не помітив, що безкоштовних громадських вбиралень у Рівному не знайдеш, навіть якщо дуже хочеться і терпіти більше несила. За задоволення природної потреби доведеться сплатити як мінімум гривню, або дві. Та для початку треба хоча б знайти кімнатку з модним написом WC.
Сьогодні рівняни намагаються вчасно сходити до вбиральні удома та відвідати її перед виходом з роботи, щоб по дорозі не захотілося. А все тому, що нема куди йти, особливо, якщо захотілося десь далеко від центральної вулиці, а поблизу навіть жодного закладу з нормальним туалетом немає.

— Проблема громадських туалетів, як на мене, є досить важливою, адже це соромно, коли доводиться проситись до вбиральні у кафе. Часто доводиться просто терпіти, забуваючи про те, що це шкодить здоров’ю. Звісно ж, можна скористатись туалетом у “ЗЛАТА ПЛАЗА”, де він безкоштовний, чи у підземці, де платний. Що вже й казати про райони та віддалені вулиці міста. Там здебільшого користуються біотуалетом “кущик”, – говорить рівненська студентка Оксана Турченко.

— У Рівному повинні бути нормальні громадські туалети. Це в першу чергу важливо для старших людей та молодих мам з дітьми. Ми ще з дитинства привчаємо своїх дітей ходити в туалет просто на вулиці. Я вже не раз бачила, як мами з дітками, не маючи куди їх відвести, садять малих просто під дерево. А потім ми ще й дивуємось, чому це рівняни не слідкують за чистотою в місті, не прибирають після себе, – коментує вихователь Марія Грухаль.

Знайти в місті місце, куди можна "по справах" сходити, виявилося великою проблемою для журналістки-ревізора з Чернівців, учасниці проекту “Інше місто” Олександри Стародуб. За весь час вона не знайшла жодного туалету, що знаходиться у відомстві міста.

Тим часом, влада запевняє, що місту не потрібні громадські туалети, що дость дивно з огляду на наближення Євро-2012. Адже тим, хто захоче відвідати Рівне, мабуть, доведеться везти туалет із собою.

— Особисто я не бачу потреби у встановленні безкоштовних громадських туалетів. Ментальність людей така, що коли вже вони знають, що щось є безкоштовним, то нищать це із ще більшою завзятістю, по принципу: “Не моє – не шкода”. У місті вистачає платних вбиралень, нових та безкоштовних влада встановлювати поки що не збирається, – сказав начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван Гема.





На правах реклами