20.04.2011, 09:09
Готуємося до свята: унікальні рецепти пасок
За кілька днів — Великдень. Настав час пекти великодній хліб. Ми підготували найсмачніші рецепти пасок для вашого святкового столу.
Ексклюзивний рецепт паски від кухарки з Гощанського району Лесі Садовнік
1 л молока, 10 жовтків, склянка олії, 100 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 1 л цукру, 2 кг борошна, родзинки чи горіхи за смаком.
Молоко треба скип’ятити та зачекати, поки воно трохи охолоне. Тим часом перетираємо цурок із жовтками. Додаємо цю суміш до молока. Туди ж кладемо масло і вливаємо олію. Суміш розмішуємо. Після цього додаємо дріжджі та ще раз ретельно перемішуємо. Отриману суміш залишаємо бродити на 3 години. Далі поступово додаємо до неї просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. За бажанням можна додати родзинок чи горіхів. Тісто не повинно бути тугим. Його слід місити до того часу, поки воно не почне відставати від рук. Далі заповнюємо тістом третину форми і залишаємо його, щоб підійшло. Залежно від температури у приміщенні це займе від години до двох. Зверху тісто мажемо жовтком і ставимо у піч чи духовку.
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
Більше рецептів
1 л молока, 10 жовтків, склянка олії, 100 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 1 л цукру, 2 кг борошна, родзинки чи горіхи за смаком.
Молоко треба скип’ятити та зачекати, поки воно трохи охолоне. Тим часом перетираємо цурок із жовтками. Додаємо цю суміш до молока. Туди ж кладемо масло і вливаємо олію. Суміш розмішуємо. Після цього додаємо дріжджі та ще раз ретельно перемішуємо. Отриману суміш залишаємо бродити на 3 години. Далі поступово додаємо до неї просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. За бажанням можна додати родзинок чи горіхів. Тісто не повинно бути тугим. Його слід місити до того часу, поки воно не почне відставати від рук. Далі заповнюємо тістом третину форми і залишаємо його, щоб підійшло. Залежно від температури у приміщенні це займе від години до двох. Зверху тісто мажемо жовтком і ставимо у піч чи духовку.
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
Більше рецептів
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 10051Інші статті рубрики:
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 75
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 122
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 143
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 382
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 359