Ми у Facebook
13.05.2011, 13:09

Як очистити питну воду в домашніх умовах?

Забруднені річки й озера області та низька якість питної води в колодязях є однією з найбільших екологічних проблем Рівненщини. Журналістські розслідування та експертизи науковців розкривають лише причини забруднення питної води. Більшість досліджень так і не вказують можливих варіантів знезараження власного колодязя, щоб забезпечити себе чистою питною водою.
На якість питної води неабияк впливають скиди недоочищених та неочищених стічних вод комунальних підприємств області. Про це йдеться у дослідженнях магістра Національного університету водного господарства та природокористування Ірини Шепшелей. Неабияк забруднює питну воду у колодязях високий рівень ґрунтових вод. Зокрема, така проблема більше стосується жителів північних районів області.

— Результати санітарно-хімічних досліджень питної води із свердловин та колодязів відповідають вимогам санітарних правил, однак є відхилення за бактеріологічними показниками, - пояснював у одному із своїх інтерв’ю журналістам заступник головного лікаря обласної СЕС Роман Сафонов. — Тож власникам достатньо просто почистити та продезінфікувати колодязі й свердловини, щоб ці показники нормалізувались.

Самостійно дезинфікувати воду у колодязях та басейнах дають можливість сучасні розробки абсолютно безпечної дезінфекції питної води. Для цього достатньо визначити об’єм колодязя.

— Для прикладу, дезинфікувати колодязі, басейни та інші резервуари із питною водою можна спеціальниими таблетками, — розповіла директор ПП “Фірма Фармікс” Ольга Баханова.

На сьогоднішній день ринок пропонує багато дезінфікуючих засобів, які обов’язково зареєстровані в Україні, для дезінфекції питної води. Наприклад, це “Акватабс” та “Жавель” виробництва Франції, які використовують при нецентралізованому водопостачанні для хлорування водопровідної, колодязної та річкової води, яка потребує знезараження щодо бактерій та вірусів. Оптимально підібрати засоби дезінфекції питної води допоможуть спеціалісти фірми. На ринку засобів дезінфекції з’явились пропозиції, які абсолютно не шкодять людині та зовнішньому середовищу. Завдяки екологічним складовим продукції лабораторії Anios по програмі Аніосейф, екологічній упаковці та екологічно-безпечному виробництву французькі виробники довели на справі, що боротися із мікробами та вірусами у всіх сферах можна, не шкодячи людині та навколишньому середовищу. При дуже малих концентраціях та швидкій експозиції, безпечному для всіх використанню клієнт виграє також в ціні.

Сучасними екологічно-безпечними засобами дезінфекції від ANIOS, BODE CHEMI HAMBURG, ECOLAB Німеччина, які пропонує ПП “Фірма Фармікс” у Рівному, активно цікавляться керівники медичних закладів Рівненщини.

Серед безпечних засобів є й такі, які просто необхідно мати завжди при собі. Мова йде про кишенькові засоби для дезінфекції рук, які допомагають слідкувати за гігієною рук й одночасно насолоджуватись пахощами французьких парфумів. Засіб для дезінфекції рук актуальний як вдома, так і на роботі, на відпочинку, у поїздці, всюди, де людину очікують мікроби та чужорідна не зовсім корисна мікрофлора. У Рівному можна придбати й сенсорні дозатори для дезінфекції рук, які активно використовують у туалетах за кордоном. Погодьтеся, від чистоти та зручності важко відмовитися.

ТОВ "Фармікс"
http://rivne.prom.ua/cs212095-farmiks
http://29058.ua.all-biz.info/






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ