Ми у Facebook
16.05.2011, 10:33

Говорити і читати дітей із синдромом Дауна навчать рівняни

Благодійний проект "Срібна монетка" зі збору коштів на навчальні програми для дітей із синдромом Дауна стартував у всіх регіонах України.
Про це OGO.ua повідомили організатори проекту.

За їхніми даними, в Україні щорічно народжується понад 400 дітей із синдромом Дауна. Уже з перших днів ці діти мають потребу в навчанні за спеціальними програмами. У школах і садочках не знають, як ефективно навчити дітей із синдромом Дауна говорити і читати, не знають цього і батьки. Хоча в усьому світі існують спеціальні програми, які допомагають нашим дітям оволодіти мовою і читанням.

Розроблена з урахуванням особливостей навчання дітей із синдромом Дауна програма, на яку збираються кошти, містить курс цілеспрямованих, поетапних занять з розвитку мови, пам'яті, мовлення, читання і рахування.

Використання програми допоможе таким дітям розвинути свій потенціал, відвідувати звичайний дитячий садок, навчатися у школі, дружити з однолітками й надалі стати повноправними членами суспільства.

Підтримати акцію дуже легко. Для цього слід покласти монетки або купюри в бокси з 26 квітня до 1 липня у відділеннях "УКРСИББАНКУ" по всій Україні, або перерахувати кошти на рахунок ВБО "Даун Синдром" (детальніше на сайті www.downsyndrome.org.ua), або за тел. (044)540-96-09, 067-811-72-79.

"Твоя монетка - для мене майбутнє" - девіз проекту "Срібна монетка". Завдяки тобі діти з синдромом Дауна зможуть прочитати свої перші книжки.





На правах реклами