Ми у Facebook
17.05.2011, 10:32

На Рівненщині ґвалтівника впіймали в монастирі

Прикарпатець, який вже був засуджений за зґвалтування, переховувався в одному з монастирів Рівненської області. У цей час він зґвалтував ще одну жінку.
Про це повідомила начальник ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Інна БЕРЕЗОВСЬКА
.

23-річний Віктор, житель Косівського району Івано-Франківської області, на своєму рахунку має вже одну судимість за зґвалтування. У 16 років він потрапив за ґрати. У жовтні минулого року чоловік покинув стіни тюрми.

Після шести років позбавлення волі Віктор цієї справи не залишив. Та 1 грудня на Івано-Франківщині він знову скоїв аналогічний злочин, зґвалтувавши неповнолітню. Втім цього разу вирішив уникнути покарання. Тоді івано-франківським оперативникам вдалося вийти на його слід, та, завітавши в оселю підозрюваного, його вже не було вдома. Чоловік у січні цьогоріч поїхав на Рівненщину, сказавши батькам, що на заробітки.

У лютому він став послушником одного з рівненських монастирів. Покинувши стіни храму, Віктор подався у село. Зустрівши пізно ввечері 25-річну Світлану та застосувавши до неї фізичну силу, зґвалтував її. За «гарячими» слідами ґвалтівника затримали острозькі міліціонери. У той момент він перебував у келії. Аби затримати підозрюваного, міліціонерам довелося виставити двері.

– Проти 23-річного Віктора порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбаченими частинами другими статей 152 та 153 Кримінального кодексу України, тобто зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу, та насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене повторно, або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених
статтями 152 або 154 цього Кодексу, а також вчинене щодо
неповнолітньої чи неповнолітнього, – коментує начальник Острозького МВ УМВС України в Рівненській області Володимир Загорський. – Йому пред’явлено обвинувачення. Наразі він знаходиться в Рівненському СІЗО. За такі злочини передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

До теми:
На Рівненщині затримали волинянина, який зґвалтував дитину





На правах реклами