Ми у Facebook
17.05.2011, 11:19

Львів готується до повторення подій 9 травня?

Поки українські та російські комуністи обговорюють спільний візит до Львова на 22 червня, місцева влада готується до нових заворушень.
Про це інформує ТСН.

У Львові готуються до повторення заворушень, які відбулися у місті 9 травня цього року. Підставою для цього стала заява лідера українських комуністів Петра Симоненка, з якою він виступив у неділю, 15 травня, на брифінгу в Донецьку.

Симоненко повідомив, що веде переговори з російськими колегами про спільну акцію у Львові на 22 червня під червоними прапорами. Представники "Свободи", у свою чергу, попередили, що у разі приїзду "непроханих" гостей виведуть на вулиці тисячі однодумців.

Голова Львівської обласної держадміністрації Михайло Цимбалюк поспішив повідомити, що не буде робити ніяких офіційних запрошень на цей день. "Львів'яни, парафіяни всіх конфесій, будуть молитися за мільйони душ, які стали жертвами війни", - додав губернатор.

Міліція затримала чоловіка, який підстрелив "свободівця" у Львові

Крім того, мер Львова Андрій Садовий не відкидає можливості звернення до суду, щоб таким чином заборонити масові акції 22 червня і запобігти конфлікту.

Політолог Ігор Балинський зазначив, що розглядає цю проблему в двох площинах: "Якщо конфлікт був санкціонованим і програмувався високопоставленими особами з Києва, тоді ми маємо справу з неодноразовим сценарієм, якщо ні, тоді це інформаційне добивання львів'ян на очах усієї України з боку комуністів", - сказав Балинський.

Нагадаємо, в результаті зіткнень, що відбулися 9 травня у Львові між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги, постраждали 16 осіб. Активісти від "Свободи" негативно відреагували на розгортання червоного прапора на Пагорбі слави. У результаті порушено п'ять кримінальних справ. Обставини протистояння вивчають комісії від МВС і Генпрокуратури.





На правах реклами