Ми у Facebook
18.05.2011, 11:07

Рівненський аграрний коледж заперечує свою причетність до вивішення червоного прапора

Адміністрація Рівненського державного аграрного коледжу звинувачує Рівненську обласну організацію Всеукраїнського Об'єднання "Свобода" в розповсюдженні неправдивої інформації про виявлення червоного прапора на приміщенні аграрного коледжу 9 травня 2011 року. І стверджує, що дана інформація була розтиражована без будь-якої перевірки і спроб з'ясувати істину.
– 7 і 8 травня я був на весіллі у Львові. На роботу прийшов 9 травня о 10.45. У той день чергував мій заступник – Олександр Талімончук. Він краще знає ситуацію, але ми того прапора не вішали. О восьмій годині ранку прапор ще не висів. А з’явився лише тоді, коли хода проходила повз коледж. Як тільки ми це побачили, одразу зняли прапор, – розповідає директор Рівненського державного аграрного коледжу Ярослав Корсун. – Хай хоч п’ять звернень подають у прокуратуру. Ми теж подамо на них до суду за брехню. Прапора ми не вивішували. Ми ж не у Львові, щоб влаштовувати тут провокації. Крім того, він висів не на приміщенні коледжу, а на приміщенні гуртожитку. Студентів у гуртожитках, до речі, тоді теж не було, адже всі роз’їхалися на вихідні. "Свободі" слід було спершу розібратися перед тим, як подавати неправдиву інформацію.

– Того дня, 9 травня, я був черговим адміністратором. О восьмій годині ранку за моїм наказом були вивішені державні прапори. Після того я пішов у центр міста, щоб взяти участь в урочистій ході, – розповідає про події того дня заступник директора з виховної роботи Олександр Талімончук. – Біля одинадцятої години ранку хода проходила біля коледжу. У той день Ярослав Корсун приїхав зі Львова. Він зустрічав учасників ходи на зупинці і запитав мене, що це за червоний прапор висить та сказав його зняти. Ми негайно це зробили. Хто і коли його туди повісив – невідомо. О восьмій годині прапора ще не було. Але місця для його встановлення облаштовані так, що хто завгодно міг це зробити. До речі, ми провели службове розслідування: вахтери стверджують, що висіли лише державні прапори. До того у нас навіть у запасі немає червоного прапора. Ми прийняли протокольне рішення звернутися до суду з позовом про захист честі і гідності проти ВГО "Свобода" за подання недостовірної інформації.

Нагадаємо, голова Рівненської обласної організації Всеукраїнського Об'єднання "Свобода", депутат Рівненської обласної ради Олег Осуховський звернувся з повідомленням в прокуратуру Рівненської області про вчинення злочину, а саме, – публічна наруга над Державним Прапором України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ