Ми у Facebook
18.05.2011, 17:29

Які доходи у керівників Рівненщини?

Громадянська мережа ОПОРА спитала у чиновників про їх доходи. Інформаційний запит з проханням надати дані про сукупний дохід членів родини, нерухомість та умови проживання отримали міський голова Володимир Хомко, чотири його заступники - Сергій Васильчук, Андрій Філін, Олексій Хмилецький та Галина Кульчинська. Не оминула ОПОРА увагою і секретаря Рівнеради Андрія Грещука та керівника міського виконкому Святослава Власюка. Інформаційний запит також надійшов і до керівників обласної ради і державної адміністрації.
Хто у місті "найбідніший"?
Відповідно до відповідей високопосадовців Рівного, найменший сукупний дохід у 2010 році отримав секретар міської ради Андрій Грещук - 58 589 гривень. Члени його родини заробили майже на десять тисяч менше - 48 256 гривень. Інформацію про нерухомість та умови проживання пан Грещук не надав, посилаючись на її конфіденційний характер. Так само, не надали інформацію про нерухомість й інші посадовці.

Винятком став міський голова Володимир Хомко, який надав копію своєї податкової декларації. У документі вказано, що мер Рівного володіє земельною ділянкою площею майже 50 тисяч кв.м, квартирою - 72,5 кв.м та автомобілем "Шкода". Дохід членів родини Володимира Євгеновича склав 50 500 гривень. У їх власності перебуває квартира площею 90,1 кв.м. Що ж до сукупного доходу міського голови, то у 2010 році він склав 115 853 гривні. Це майже на 21 тисячу більше, ніж у його заступника Галини Кульчинської, менше якої, серед Рівненських високопосадовців, заробляє лише секретар ради Адрій Грещук.

Варто зазначити, що пані Кульчинська, яка мешкає у квартирі площею 69,2 кв.м, не надала інформації про доходи членів своєї родини. Таким чином у трійку керівників Рівного з найменшим сукупним доходом увійшли: на першому місці - Андрій Грещук, на другому - Галина Кульчинська і на третьому міський голова - Володимир Хомко.

Найбільший дохід у 2010 році отримав заступник голови з інвестиційних питань Андрій Філін. Його прибуток сягнув більше півмільйона гривень. Із них: заробітна плата - майже 71 тисяча, матеріальна допомога - майже 12 тисяч та ще 509 476 гривень - дивідендів, процентів та роялті.

На другому місці заступник голови з питань економіки Сергій Васильчук. Його сукупний дохід у 2010 році склав 168 374 гривні. Ще майже 86 тисяч доходу у членів родини. На третьому місці рейтингу найвищих сукупних доходів високопосадовців Рівного керівник міського виконкому Святослав Власюк. У 2010 році він задекларував 133 567 гривень. Ще майже 46 тисяч заробили члени його родини.

Хто приховує свої доходи?
Не надали інформацію про свої доходи, нерухоме майно та житлові умови керівники обласного масштабу. Посилаючись на конфіденційність даних, ОПОРІ відмовили заступники голови обласної ради Михайло Кривко, Андрій Лавренчук, Олександр Чуприна та Микола Яцюк. Мабуть, ці чиновники взяли собі за приклад керівника обласної ради Юрія Кічатого, який також відмовився оприлюднювати запитувану інформацію. Голова області зазначив, що ніхто не має права втручатися у його особисте та сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією.

Схожі відповіді надала частина чиновників облдержадміністрації. Відмовилися оприлюднювати дані про свої доходи та власність два заступники голови ОДА, а саме: Олексій Губанов та Володимир Новак. Сам керівник виявився більш відкритим, ніж його підлеглі, і повідомив, що у 2010 році дохід Василя Берташа склав трохи менше мільйона гривень (958 706,21 грн). З них, дивіденди, проценти та роялті - 817 468,69 грн, матеріальна допомога - 30225,43 грн, зарплата - 111012,09 грн. Дохід членів родини голови РОДА склав 183549,12 гривень. Крім того, родичі володіють земельною ділянкою, житловим і садовим будинком. Безпосередньо у Василя Берташа нерухомості у власності немає.

Добрий приклад з керівника взяв Анатолій Юхименко, єдиний з трьох заступників голови ОДА, який надав інформацію про свої доходи та нерухомість. У 2010 році посадовець задекларував 195 901 гривню. Ще 40 597 гривень показали члени його родини. У власності пана Юхименка знаходиться квартира площею 19,6 кв.м. Значно більше нерухомості у членів сім'ї заступника голови ОДА. За ними числяться земельна ділянка, житловий будинок, квартира, гараж і складські приміщення.

За матеріалами Прес-центру Громадянської мережі "ОПОРА"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ