Ми у Facebook
19.05.2011, 10:22

"Калігулу" по-рівненськи повезли на фестивалі [+Фото]

Весна - пора любові, радості і, звичайно, мандрівок. Рівненські актори не виняток. Їм теж, як то співається у пісні, "мандрівочка пахне". Отож, вже 19 травня на наших чекає далека дорога та участь у двох театральних фестивалях у Дніпродзержинську та Херсоні з виставою "Калігула".
Розпочнуть рівняни театральне дефіле з міста на Дніпрі. Із 19 по 20 травня на них чекає дніпродзержинський Міжнародний театральний фестиваль "Класика сьогодні". На відміну від багатьох інших фестивалів, "Класика сьогодні" носить конкурсний характер. Міжнародне журі, до складу якого входять провідні, театрознавці, режисери, актори, визначає кращі: виставу, режисуру, головні жіночу та чоловічу ролі, жіночу та чоловічу ролі другого плану, молодих актрису і актора фестивалю. Знаючи цю особливість фесту, рівняни везуть з собою чи не найспецифічнішу, найепатажнішу виставу діючого репертуару - "Калігула".

Абсурдна трагедія на дві дії - і справді вдале знаряддя боротьби за статуетки фестивалю. Адже дійство у когось із рівненських глядачів викликає відразу в силу своєї, як то стверджують очевидці, аморальності, в інших - шквал схвальних відгуків. Очевидним є одне - витівки імператора безумства нікого не лишають байдужим. На фестиваль їде повий комплект - усі декорації, весь творчий склад, усе, що необхідне для абсолютного успіху. На гастрольні колеса стане і чотиринога актриса - вівчарка Кая.



- Ми беремо з собою усіх, хто задіяний у постановці. Безперечно, їде з нами і Кая, - розповідає директор Рівненського академічного українського музично-драматичного театру Володимир Петрів. - Вона ж актриса! У готель швидше за все її з нами не пустять. Тому ночуватиме в автобусі.

Володимир Юліанович запевнив, що чорнява чотирилапа актриса отримуватиме й заслужені добові. Їх витратять на "ковбасу" для вівчарки.

Після успіху у Дніпродзержинську, адже саме за цим і їдуть рівняни, вони подадуться у Херсон. 22-24 травня візьмуть участь у Міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії". Цього року він пройде у тринадцятий раз. Аби оминути забобонні перестороги, організатори назвали його "12+1".

"Ми не забобонні, але, щоб не лякати людей, які вірять у прикмети, ми вирішили назвати фестиваль "12+1", щоб не було цифри 13", - пояснив в інтерв'ю ІА "УНІАН" директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Олександр Книга.

Це другий вихід рівнян на сцену херсонського фесту. Минулого року вони заявили про себе виставою "Вишневий сад". Народний артист України Анатолій Гаврюшенко отримав тоді нагороду в номінації "За краще виконання ролі другого плану" (роль Фірса). Ще одну нагороду - "За краще художнє оформлення" вистави "Чайка", щоправда, у постановці Миколаївського академічного театру драми та музичної комедії, отримала головний художник рівненського театру Алла Локтіонова.

За матеріалами: dramteatr.rv.ua





На правах реклами