Ми у Facebook
19.05.2011, 14:15

У Рівному знову змінили тариф на проїзд у громадському транспорті

Новий тариф на проїзд у громадському транспорті затвердили члени Рівненського міськвиконкому. Вартість квитка у великогабаритному автобусі становитиме одну гривню. Щоправда, коли самі автобуси поїдуть вулицями Рівного, говорити ніхто не береться.
Нині у Рівному пасажирськими перевезеннями займається 9 підприємств та 125 фізичних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності. Втім, міська влада налаштована рішуче: маршрутки, яких нині у місті цілком вистачає, мають замінити великогабаритні автобуси.

І хоч поки вони пасажирів не перевозять, нові тарифи на проїзд у них вже затвердили. Вони зросли з 60 копійок до 1 гривні. Сама ж система автобусних перевезень не передбачає обмежень у кількості пасажирів-пільговиків. За словами начальника міського управління транспорту і зв’язку Віталія МИРОНЮКА, потенційно здійснювати перевезення великогабаритними автобусами може ВАТ "Рівнепасвантажтранс". Втім, міський голова Рівного Володимир ХОМКО чекає на нового інвестора, з яким ніби навіть ведуться переговори:

— Нам треба повернути у місто автобуси загального користування. Інакше у місті буде транспортний колапс — ми не зможемо ні пройти, ні проїхати. Це передбачено науковою розробкою, яку ми замовляли. Так у всьому світі, так має бути — є таксі, є невелика кількість маршрутних таксі. А все інше — автобуси загального користування. Повинні зайти потужні транспортні корпорації — іншого виходу немає. Але це відбудеться не завтра, — зазначив мер.





На правах реклами