Ми у Facebook
23.05.2011, 16:40

25 травня розпочнеться Всеукраїнський студентський бунт проти "законопроекту Табачника"

Всеукраїнський студентський бунт проти деградації освіти розпочнеться 25 травня у більш ніж 15 містах (кількість міст постійно зростає).
У Києві о 14.00 молодь рушить зі своїми вимогами з верхнього виходу станції метро "Хрещатик" до Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів.

У Рівному студенти підсунули Табачнику свиню

Організатори столичної акції — Незалежна студентська профспілка "Пряма дія", Всеукраїнська молодіжна організація "Українська асоціація студентського самоврядування" (УАСС), Громадянський рух "Відсіч", Всеукраїнська молодіжна організація "Фундація регіональних ініціатив"(ФРІ) та ініціативна група викладачів Києво-Могилянської академії. Організатори акції в інших містах — осередки зазначених організацій та їх регіональні організації-партнери.

Головна вимога ФРІ: "Не допустити реєстрацію у парламенті проекту
нового Закону "Про вищу освіту" Міністерства освіти і науки, молоді та спорту ("законопроекту Табачника"), у сьогоднішній його редакції"

Рівненські студенти висловили своє обурення Табачнику

Нагадуємо, що всупереч перемовинам з дієвими студентськими та
молодіжними організаціями, проект продовжує містити норми, що суттєво
дискримінують абітурієнтів, студентів, викладачів. А саме:

- завуальований, проте фактичний дозвіл адміністраціям ВНЗ збільшувати плату за навчання студентів-контрактників у будь-який час (загалом навіть частіше, ніж раз на рік) і на будь-яку (відмінну від першопочаткової домовленості) суму;
- фактичний дозвіл збільшувати навантаження на викладачів;
- ведення "триступеневої системи вступу" до ВНЗ, що загрожує повернути високий рівень хабарництва в школи та ВНЗ на стадії вступу абітурієнтів;
- профанація автономії ВНЗ тощо.

Докладніше про небезпеки "законопроекту Табачника" читайте тут.

Нагадуємо, що міністерський проект продовжує бути "братом-близнюком"
нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту
№7486-1. 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі зазначені студентські та молодіжні організації та їхні регіональні партнери влаштували акції протесту проти ухвалення законопроекту №7486-1 "Про вищу освіту". А 28 лютого у Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Рівному та Сімферополі студентство вже протестувало проти усіх законопроектів "Про вищу освіту", які містили норми, що дискримінують молодь. І 10 березня молодь отримала результат: законопроект №7486-1 був відкликаний його авторами — сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.





На правах реклами