Ми у Facebook
24.05.2011, 09:36

Білоруських Бонні і Клайда затримали на Рівненщині

Вранці у п’ятницю, 20 травня, двоє жителів Республіки Білорусь вирішили скупитися у магазині села Соломир на Зарічненщині. Проте оплачувати покупки вони не збиралися. Невідомі чоловік та жінка, зайшовши у магазин та погрожуючи ножем, набрали товарів у три пакети та втекли у напрямку державного кордону із Республікою Білорусь.
– До чергової частини Зарічненського райвідділу міліції телефоном надійшло повідомлення, що невідомі особи зайшли в магазин "Продукти", що у селі Соломир, та, погрожуючи ножем, винесли звідти алкогольні напої та товари повсякденного вжитку на загальну суму майже тисячу гривень, – повідомив заступник начальника Зарічненського РВ – начальник міліції громадської безпеки Микола Смолянець. – Черговий райвідділу одразу ж повідомив прикордонну службу, а на місце події виїхала слідчо-оперативна служба. Спільними та злагодженими діями правоохоронцям вдалось затримати зловмисників, якими виявились громадяни Республіки Білорусь: 22-річний Володимир та 30-річна Інна, мешканці міста Пінськ. У затриманих вилучили награбовані речі.

Слідчі райвідділу порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. Матеріали кримінальної справи будуть направлені до суду для вирішення питання про взяття затриманих під варту.

Співвласник магазину Василь Полюхович не стояв осторонь і не чекав, поки правоохоронці зроблять свою справу, а також брав активну участь у затриманні зловмисників.

– Виходжу з хати, чую зі сторони магазину крики. Підійшла моя мати і каже, що хотіли прирізати продавця, забрали всі товари і тікають у ліс, – розповів Василь Полюхович. – Я підбіг до магазину, дивлюсь – жінка з чоловіком з трьома пакетами в руках тікають у сторону кордону із Білоруссю. Моя дружина зателефонувала у міліцію та прикордонну службу. Я пішов разом із ними за зловмисниками по слідах і за 50 метрів від кордону ми помітили їх на болоті — навколо них були пакети, а в руках "Мартіні".

У ході затримання зазначені громадяни намагалися втекти, тому було застосовано пристрій для відстрілу гумових куль, шляхом одного попереджувального пострілу вгору.

— Згідно з планом спеціальних заходів із пошуку правопорушників на державному кордоні, від відділу було вислано прикордонний наряд, який я очолив особисто, – зазначив начальник відділу прикордонної служби "Вичівка" Юрій Свідер. – О 10.45 у результаті оперативно-пошукових дій за 50 метрів від державного кордону правоохоронці затримали двох громадян Республіки Білорусь, які пішки направлялись у Республіку Білорусь. Затриманих осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 185-10 (злісна непокора законному розпорядженню військовослужбовця ДПСУ) та 204-1 (незаконний перетин державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вікторія ІВАШИНЮТА, ВЗГ УМВС України в Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ