Ми у Facebook
25.05.2011, 09:12

Рівненські освітяни до проведення ЗНО-2011 готові

2 червня в Рівному розпочнеться зовнішнє незалежне оцінювання для тих, хто виявив бажання вступати у вищі навчальні заклади. Загалом у Рівненській області для участі у ЗНО зареєструвалися 10 254 особи, які проходитимуть тестування у 33 пунктах.
За повідомленням заступника директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольги Янушевич, до проведення ЗНО в Рівному та області готові.

Для проведення ЗНО в області функціонуватиме 33 пункти тестування. Більшість із них пройшли спеціальну підготовку, оскільки цього року не обділили увагою абітурієнтів з особливими потребами. Відтак, для людей з вадами слуху на сьогодні вже виділено спеціально 14 аудиторій. Вступники, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, будуть направлені у спеціально створені для них аудиторії. Запрошення-перепустки цього року вступники отримали поштою.

— Цього року всі сертифікати надсилались абітурієнтам поштою. На сьогодні ми маємо 100 сертифікатів, які пошта повернула до ЛГЦОЯО через неправильні зворотні дані. Тим, хто не отримав сертифікат-перепустку, радимо звернутись до Львівського регіонального центру якнайшвидше, адже без запрошення, яке ще й являється перепусткою і є фактично головним документом, скласти тести випускник не зможе. На сьогодні ми видали вже 20 дублікатів самих перепусток через поважні на те причини, — зауважує Ольга Янушевич.

Для вступників, які з поважних причин на тести не прийдуть, створена спеціальна додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яка проходитиме з 27-го червня до 5-го липня. Зареєструватись на додаткову сесію потрібно буде протягом п'яти днів із дня проведення тестування з даного предмету. Учасниками такої сесії стануть уже зареєстровані особи, які з об'єктивних причин не змогли взяти участь в основній сесії, та особи з установ виконання покарань і слідчих ізоляторів. Для останніх реєстрація до здачі ЗНО проходитиме з 2-го по 17-те червня.

Усі сесії зовнішнього незалежного оцінювання відкриті для спостереження. На сьогодні зареєстровано вже більше ста громадських спостерігачів, навчання яких вже проведено. Серед них і науково-педагогічні представники ВНЗ, члени ГМ “ОПОРА” і навіть журналісти місцевих та районних ЗМІ.

Усю необхідну інформацію цьогорічні абітурієнти можуть знайти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти — www.testportal.gov.ua





На правах реклами