Ми у Facebook
26.05.2011, 12:16

Хто отримує безкоштовні квартири у Рівному?

Рівненські діти-сироти можуть хіба що тішитися фактом узяття на квартирний облік. Попри те, що держава задекларувала позачерговість забезпечення їх житлом, у реальності ця норма так і залишається паперовою.
Черга пільговиків цієї категорії, яка за останні 10 років у Рівному виросла до 76-ти претендентів, поменшала за цей же період, за рахунок надання квартир, всього на 9 осіб. Утім, скорочується вона не лише через отримання черговиками житла.

Через суд намагається поновити своє право на отримання квартири рівнянин Олександр Рапінчук. Він вважає, що його безпідставно викреслили зі списку на позачергове отримання житла, у якому він перебував з 2006 року як дитина-сирота. Твердить, що у 2008 році його зняли з реєстрації у гуртожитку, а потім і у відділі обліку й розподілу житла. За його словами, чиновники зробили це мотивуючи, що він не мешкає у Рівному. Каже, що про зняття з квартирного обліку дізнався випадково. Його ніхто не попередив:

– Доки я навчався у Рівненському автотранспортному технікумі, був зареєстрований у гуртожитку, хоча й не мешкав там. Після закінчення навчання директор закладу на моє прохання продовжив реєстрацію. Я усі ці роки мешкав у Рівному, – запевняє хлопець. – Винаймав житло, а вони вирішили, що я виїхав у Вербу. Раз на три місяці, раз на півроку я навідувався до відділу обліку і розподілу житла, щоб розпитати, що і як. Одного разу приходжу (це було вже після одруження, приблизно восени 2008 року), а мені кажуть, що я не в черзі. Відмітку у паспорті про зняття з реєстрації мені зробили лише тоді, коли мене реєстрували у дружини, де я нині мешкаю. Коли я запитував у відділі розподілу житла, чи потрібно подавати якісь довідки, аби й надалі перебувати у списку, мені нічого не сказали.

Олександр Рапінчук звернувся зі скаргою до міського голови Рівного Володимира Хомка. Однак у відповіді на звернення йшлося про те, що Олександра знято з квартирного обліку рішенням міськвиконкому №33 від 11.03.2008 року на підставі пункту 26 Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов як такого, що вибув з Рівного. Повідомити його про це рішення не було можливості, оскільки на той час не було встановлено місця проживання Олександра, повідомляли чиновники у листі.

Це ж повторила нам і начальник відділу обліку і розподілу житла Рівненського міськвиконкому Наталія Марщівська. Вона категорично заперечила незаконність зняття з квартирного обліку Олександра Рапінчука. З її слів, зняти особу з квартирного обліку можна лише, якщо вона вибуває з Рівного до іншого місця проживання, або тривалий час не дає про себе знати. Адже щороку черговики обов’язково повинні перереєструватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ЖУРНАЛІСТСЬКОГО РОЗСЛІДУВАННЯ ЧИТАЙТЕ ТУТ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ