Ми у Facebook
26.05.2011, 14:02

Журналісти опублікували КРУшну "доповідну" на губернатора Рівненщини

"Голова Рівненської обласної державної адміністрації Берташ Василь Михайлович, зловживаючи своїм службовим становищем, лобіює інтереси та сприяє монополізації бізнесу приватних структур, які належать його синові – Берташу Мирославу Васильовичу..."
Зміст сенсаційного для Рівненщини документа опублікував у своєму блозі відомий український журналіст Мустафа Найєм.

"У кінці 2010 — початку 2011 року обласним відділенням КРУ було проведено офіційне розслідування, у результаті якого в головні офіси КРУ, МВС та ГПУ у Києві була направлена відповідна аналітична довідка.

Довідки потрапили до адресатів понад місяць (!) тому. Але, певно, або "загубилися", або про них "забули" — з ким не буває. Але по відношенню до працівників КРУ це було б несправедливо: така копітка робота не може пропасти дарма.

Отже. Документ, копія якого лежить у моїй поштовій скриньці, починається дуже по-луценківськи:

"Голова Рівненської обласної державної адміністрації Берташ Василь Михайлович, зловживаючи своїм службовим становищем, лобіює інтереси та сприяє монополізації бізнесу приватних структур, які належать його синові – Берташу Мирославу Васильовичу..." — повідомляє у блозі Мустафа.

Він також згадує про "справу" з передплатою газети "Вільне слово" (у числі власників заставного капіталу газети фігурує син Берташа Мирослав), про що портал OGO.ua вже писав.

Є там згадка і про підприємство, що належить Мирославу Берташу, "Рівне-Автотест".

"Унікальність "Рівне-Автотест" у тому, що це єдина на території Рівненської області компанія, що отримала акредитацію на відповідність вимогам ДСТУ. Відповідно, лише вона має право на проведення лабораторних випробувань автомобілів на замовлення державного підприємства "Рівнестандартметрологія". Знову ж таки, все це в порядку речей, все може бути. Але засновником і керівником ТОВ "Рівне-Автотест" є все той же син чинного губернатора Мирослав Берташ", — пише журналіст та цитує доповідну КРУ:

"Берташ М.В. (сын губернатора – прим.) здійснює "афілійований" контроль за злочинною групою, яка розробила корупційну схему, пов'язану із фальсифікацією документів при проведенні лабораторних випробувань по сертифікації автомобілів та зловживань службовим становищем з метою власного збагачення. До злочинної групи, з ознаками організованості, входять керівники ДП "Рівнестандартметрологія":

- перший заступник директора – Камінський Олег Іванович;

- начальник сертифікаційного центру – Зарудний Віктор Володимирович;

- громадянка Дмиш Лариса Миколаївна, співмешканка Зарудного В.В.".



Детальніші витяги з доповідної читайте тут — http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/4dde173e32b28/





На правах реклами