Ми у Facebook
29.05.2011, 13:28

Небезпечна кишкова інфекція в огірках охопила пів-Європи

У Німеччині від кишкової інфекції, що міститься в огірках, загинули вже 10 осіб, понад 300 заражених. Інфекція вже просочилася на територію Великобританії, Данії, Швеції і Нідерландів.
Жертвами небезпечної кишкової інфекції, носіями якої є огірки, стали в Німеччині вже десять людей, більше 300 – заражені.

Раніше повідомлялося, що від гемолітико-уремічного синдрому, який може призвести до гострої ниркової недостатності, померли п'ятеро людей.

Наразі є підозри, що інфекція вже просочилася на територію Великобританії, Данії, Швеції і Нідерландів.

Як раніше повідомила влада ФРН, носіями небезпечної бактерії є салатні огірки з Іспанії, влада якої призупинила діяльність двох потенційних експортерів заражених продуктів.

Інфекцію викликає так звана ентерогеморагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка).

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), бактерія E. coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі як ентерогеморагічна кишкова паличка (EHEC), можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

За даними ВООЗ, бактерія передається людині, головним чином, при вживанні в їжу заражених продуктів, таких як сирі або м'ясні продукти, що не пройшли достатню теплову обробку, або сире молоко.

Також джерелом зараження можуть бути овочі, які пройшли недостатню теплову обробку.

Фахівці рекомендують у зв'язку з цим дотримуватися правил гігієни при приготуванні їжі і ретельно мити овочі.

Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб – кривава діарея, жар, блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом 10 днів, але у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму із загрозою для життя.

Джерело: ТСН





На правах реклами