Ми у Facebook
30.05.2011, 14:27

Представник Рівненщини отримав міжнародну кваліфікацію з промоції інвестицій

26-27 травня в рамках проведення конференції, присвяченої створенню Українського інвестиційного порталу, відбувся заключний семінар для учасників Навчальної програми з підготовки спеціалістів із залучення інвестицій проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) під назвою "Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність" (ЛІНК) та випускна церемонія вручення сертифікатів.
Навчальна програма FDI-спеціалістів відбувалася за очно-заочним принципом: упродовж 6 місяців учасники пройшли 5 триденних тренінгів, виконали 5 домашніх завдань з інвестиційної промоції регіону, пройшли 7-денне стажування з питань залучення інвестицій у Чеській Республіці – лідері із залучення інвестицій у Європі, – пройшли спеціальний тест на перевірку отриманих знань, підготували та успішно захистили дипломну роботу з промоції регіону та створення індустріального (промислового) парку.

Про це OGO.ua повідомив Дмитро Захарець, заступник директора Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку.

Однак не всім учасникам судилося отримати поважний міжнародний сертифікат FDI-спеціаліста (фахівця із промоції інвестицій). Головою екзаменаційної комісії Душаном Кулкою (Чехія) та керівником проекту USAID ЛІНК Говардом Окманом (США) не були підписані дипломи про присвоєння кваліфікації "Спеціаліст із залучення інвестицій (FDI-спеціаліст)" представникам міст Київ та Севастополь (як парадокс, обох міст загальнодержавного значення), оскільки вони не набрали необхідної кількості балів для своєї акредитації на цей міжнародний стандарт.

Як зазначив учасник програми від Рівненщини, керівник Регіонального центру з інвестицій та розвитку Юрій Трачук: "Програма навчання була дуже насичена: щомісячно відбувався спеціалізований тренінг, задавалися доволі складні для виконання домашні завдання, рівень яких перевірявся співробітниками програми. Важким випробуванням було проходження тесту на перевірку знань, який пройшли не всі учасники. Але, з точки зору розуміння процесів регіонального розвитку через залучення прямих іноземних інвестицій, найбільш корисним і ефективним було тижневе стажування у Чеській Республіці. У його рамках група відвідала Прагу, Плзень, Пржелоуч, Оломоуц, Тепліце з щоденними презентаціями найуспішніших фахівців-практиків з інвестиційного розвитку. Саме після нього сформувалися остаточно навички із економічного розвитку територій та розклалися "по поличках" отримані на тренінгах знання та інформація. Я безмежно вдячний працівникам програми та викладачам за її відмінну організацію та наповнення".

За попередніми даними, програма дійшла свого завершення. Однак, як вказав керівник проекту ЛІНК Говард Окман, у нього є сподівання на продовження проекту до 2013 року, тоді б став можливим додатковий набір слухачів, які б мали можливість долучитися до когорти FDI-професіоналів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ