Ми у Facebook
02.06.2011, 12:29

У Рівному відкрили "Вікно життя"

Новація обласного центру покликана рятувати життя новонароджених.
"Вікно життя" працює від сьогодні на базі пологового будинку №2 у Рівному (вул. Механізаторів, 7).



Як пояснила головний лікар пологового будинку Ганна Чайка, ідея створити його виникла давно, а на тлі нещодавніх подій стала надзвичайно актуальною:

- Лише за останній місяць стали відомі три факти, коли жінка народжує і сама ж позбавляє життя свою дитину. Саме тому ми створили "Вікно життя". Фактично це звичайне пластикове вікно, відкривши яке, жінка, котра не хоче виховувати й ростити свою дитину, може залишити на облаштованому матрасику немовля й піти. Її ніхто не спинятиме й не шукатиме. Коли вікно відкривається, на пост до медсестри надходить звуковий сигнал. Тоді медперсонал забере залишену дитину й у подальшому направить її у потрібні служби. Головне, що дитина, якщо матір боїться від неї прямо відмовитись, залишиться живою.

За словами Ганни Чайки, подібне вікно із західних областей України є лише у Львові. Там, до речі, за рік існування інновації медперсонл "прийняв" трьох немовлят.

- Якщо нам вдасться рятувати хоч одне дитяче життя, аби його не загубили десь на смітнику, "вікно" вже варто було встановлювати, - переконані медики.

До речі, як розповідають працівники пологового, за останні півтора року жодна породілля не відмовилася від свого нащадка у пологовому будинку, хоча такі наміри до пологів мали.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ