Ми у Facebook
06.06.2011, 10:42

Молодих рівненських художників прив'язали до мольбертів

Оригінальна мистецька акція під назвою “Прийди і помацай мистецтво”, організована галереєю сучасного мистецтва “Щілина”, відбулася днями у центрі Рівного. Кожен охочий міг спробувати себе у ролі художника та спробувати відтворити на папері побачену подію та враження від неї.
У ході цієї акції художники навіть опинилися прив'язаними до своїх мольбертів та один до одного.

Подією, яку намагалися зобразити художники, був невеличкий театралізований перформанс, створений двома людьми (хлопцем та дівчиною) за допомогою клубка ниток та стільця.



Під час вистави її організатори вирішили в незвичайний спосіб поєднати усіх учасників акції, зв'язавши їх однією ниткою. Прив'язаними виявилися не лише художники, а навіть звичайні глядачі, що спостерігали за виставою. Складності молодим художникам додало те, що вони не знали наперед яким буде перформанс та чим він завершиться.



Спробувати свої сили у цій акції вирішили одразу восьмеро художників, з-поміж яких усі учасники та глядачі визначали переможця. Голосування проводили також дуже оригінально — кожен мав змогу вмочити палець у фарбу та залишити кольоровий відбиток біля картини, що сподобалась найбільше.



Переможницею мистецької акції стала молода художниця Анастасія Люшина, картина якої отримала сімнадцять голосів. Нагородою для Анастасії стала не лише висока оцінка її творчості, а й можливість влаштувати власну виставку у галереї сучасного мистецтва “Щілина”.



— У заході такого плану я беру участь вперше, — розповіла кореспонденту OGO.ua Анастасія Люшина. — Для мене це було своєрідним експериментом, хотілося перевірити, чи зможу творити на очах у глядачів, маючи в розпорядженні трошки більше години... Та й ніхто не знав наперед, що ми будемо, власне, зображати. Мені дуже сподобалася акція. Дуже цікавий був театральний перформанс, викликав сильні почуття. Дуже приємна і позитивна атмосфера панувала серед учасників і глядачів.





Щодо майбутньої виставки Анастасія відзначила, що це буде перша її стаціонарна експозиція в галереї. Коли саме відкриється виставка, Анастасія пообіцяла розповісти найближчим часом.





На правах реклами