Ми у Facebook
06.06.2011, 17:14

Небезпечну кишкову паличку вже виявили у Польщі

У Польщі виявили перший випадок зараження небезпечним штамом бактерії E. сoli (кишкова паличка), яка забрала життя понад двох десятків людей у ​​Європі.
Як повідомляють місцеві ЗМІ, інформацію підтвердила головна санітарна інспекція Польщі. Бактерію знайшли ​​у 29-річної жінки кілька днів тому, проте тільки в понеділок інформація підтвердилася. Жінка, що постійно проживає в Німеччині, потрапила до лікарні 23 травня у Великопольському воєводстві, зараз вона знаходиться на лікуванні в місті Щецін.

Ще двоє чоловіків перебувають у цій же лікарні з підозрами на наявність згаданої бактерії.

Як відомо, кишкова інфекція у Європі спочатку була зафіксована на півночі Німеччини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, випадки захворювання зареєстровані вже у десяти країнах Європи.

У списку жертв інфекції в Європі вже 22 людини. Такі дані раніше опублікував Європейський центр із контролю й профілактики захворювань.

Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це побоювання не підтвердилося. Тепер фахівці підозрюють ферму в Нижній Саксонії, зокрема, пророщені там зернові, які використовуються для приготування салатів та інших страв.

Передбачається, що точні результати лабораторних досліджень будуть відомі у вівторок.

Інфекцію викликала так звана ентерогеморрагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі, такі як ентерогеморрагічна кишкова паличка (EHEC), можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

Загадкова смертоносна інфекція з Європи дісталася до США [+Відео]


Симптоми хвороб, спричинених бактеріями EHEC, – кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості (дітей раннього та людей похилого віку) хвороба може набути важкої форми із загрозою для життя.

Жителям Німеччини влада рекомендує не вживати в їжу сирі помідори, огірки та листя салату.

Джерело: ЗІК





На правах реклами