Ми у Facebook
08.06.2011, 08:10

Якщо дитина їде в табір вперше, — поради психолога

Фото: zt-rada.org.ua

Перш за все — дитину чекає чітко встановлений розпорядок дня, якого доведеться дотримуватися. Як правило, кожен день у таборі розписаний по хвилинах. Він насичений цікавими справами та подіями. Тому доведеться робити все швидко та вчасно.
— Насамперед дитина повинна володіти гігієнічними навичками та елементарними вміннями із самообслуговування. Обов’язково познайомтесь з вихователями та обміняйтесь номерами телефонів, за якими з вами можна буде зв’язатися у будь-яку хвилину. Розкажіть про особливості стану здоров’я дитини, щоб уникнути небажаних наслідків. Можливо, вашій дитині не можна перебувати на сонці чи вона має алергію на деякі продукти харчування, — радить психолог Алла ЯРЕМОВИЧ. — Якщо ваша дитина вперше поїхала в табір, про це варто повідомити дорослих, які нею опікуватимуться, оскільки адаптаційний період у кожної дитини може проходити по-різному. Не варто одразу забирати дитину, якщо у перші дні вона відчуває дискомфорт. Почекайте тиждень.

Де відпочити на Рівненщині: місця, ціни, послуги [ОГЛЯД]

Добре, якщо з нею у колективі знаходитиметься її давній друг чи знайомий, або просто товариш, який має досвід перебування у подібних місцях. Зазвичай у малих дітей невдоволення може виникати на початку, а в старших — у середині чи наприкінці табірного сезону. Це пов’язано з психологічними особливостями віку дитини. Найкраще звикають до нових умов діти, що відвідували дитячі заклади, а от “домашнім” адаптуватися складніше. Підлітки будуть більше зорієнтовані на колектив однолітків та спільні захоплення, інтереси.

Та, як би там не було, досвід перебування у таборі — справа корисна у будь-якому випадку. Діти вчаться самостійності, розширюють коло своїх знайомств та інтересів, вчаться знаходити спільну мову з оточуючими та поступово звикають до дорослого життя.





На правах реклами