Ми у Facebook
08.06.2011, 12:07

У Рівному не буде індивідуального опалення?

Міський голова Рівного не збирається переймати досвід Ужгорода, мешканці якого при заохоченні міського голови перейшли на індивідуальну систему опалення.
Володимир Хомко підкреслює: хаотичного відключення від централізованого опалення не дозволить:

— По-перше, це заборонено законом. По-друге, є приклад, коли в Ужгороді колишній міський голова, незважаючи на законодавчу заборону, всілякими методами стимулював людей переходити на індивідуальне опалення. Тепер 70% городян на індивідуальному опаленні, а решта, які з якихось причин лишились на централізованому, змушені платити втричі більше за послуги теплопостачання. Я впевнений, що майбутнє все ж за централізованим опаленням, яке згодом має стати якіснішим і дешевшим за індивідуальне. Принаймні так в усьому світі.

Щоправда, Володимир Хомко вважає, що для міста вигідніше деякі будинки перевести на індивідуальне опалення, але за умови, якщо всі мешканці цих будинків будуть згодні на це:

— Наприклад, будинок в кінці вулиці Ніла Хасевича. Раніше він опалювався від залізничної котельні, тепер ця установа вирішила її закрити. Ми порахували, що тягнути теплотрасу через всю вулицю нам обійдеться дуже дорого — приблизно у 800 тисяч гривень. Вигідніше зробити індивідуальне опалення: половину витрат беруть на себе мешканці будинку, а половину місто. Я провів збори з мешканцями, і більшість з них погодились. Тільки двоє проти. Якщо всі мешканці будинку погодяться, то до нового опалювального сезону будуть з індивідуальним опаленням.

Джерело: rivnepost.rv.ua





На правах реклами