Ми у Facebook
11.06.2011, 08:22

Журналісти дебютують на театральній сцені

Прем'єра благодійної вистави “Пошились у дурні” відбудеться у Рівненському облмуздрамтеатрі 14 червня. А тим часом виконавці головних ролей-журналісти посилено репетирують. Кошти, зібрані на виставі, направлять на лікування онкохворих пацієнтів дитячої обласної лікарні.
Під завісу сезону актори рівненського театру та журналісти вирішили порадувати глядачів унікальним експериментом. “Акули пера” пробують свої сили як актори. Тим часом працівники театру не тільки навчають новоспечених колег, а в ролі журналістів навіть рецензують їхні успіхи. І роблять усе пришвидшеними темпами, адже на підготовку вистави є лише місяць. У підсумку 14 червня на великій сцені театру глядачі побачать журналістів у виставі “Пошились у дурні” Марка Кропивницького.

З акторами-аматорами щодня по декілька годин займаються кращі актори театру. Проте не все виходить з першого разу:
— Наступив період активних репетицій: в костюмах, з оркестром, з реквізитом… Але як же журналістам працювати з реквізитом, коли в руках текст?! — поділився враженнями у особистому блозі наставник журналістів та актор Станіслав ЛОЗОВСЬКИЙ. — Ті з новоспечених акторів, які вже “купаються" як не в ролях, то, принаймні, в текстах, дають свої поради, як його вивчити. Як варіант — замкнути виконавця на ніч в театрі разом з текстом — буде час попрацювати.

Втім, і самі актори-початківці зі “шкури пнуться”, щоб виступити якнайкраще. Адже підсумок напружених репетицій побачать не тільки рідня акторів, а й чимало відомих рівнян. Замовити благодійні квитки можна за телефоном: 62-04-44 та (098) 0716101.


До теми:
Станіслав Лозовський: "Е ні, шановні, діставайте ключики та випускайте душі на волю!"
Ніна Ніколаєва: "Перетворюємо глядача на актора!"
У Рівному створять фотовиставку, присвячену онкохворим дітям
Рівненські журналісти зіграють благодійну виставу для онкохворих [+Фото]






На правах реклами