Ми у Facebook
14.06.2011, 10:21

Зіркові подорожі від рівнян: Юрій Супрунюк про Туреччину [+ІНТЕРВ'Ю]

Про подробиці пляжного відпочинку, родинні цінності та онлайн-управління компанією — поважний бізнесмен, а нині і політик Юрій Супрунюк.
Знаменитості поділяться своїми історіями подорожей і розкриють таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку з автором рубрики Наталією Савенко. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого життя незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найвідвідуваніших курортів світу.

Найкраща відпустка
— Який був найкращий відпочинок?
— Розповім, як у мене відбувається відпустка. За декілька днів до запланованого вильоту дружина вибирає готель, країну. Я їду в аеропорт, навіть не знаючи, куди лечу, в яке місце. Тому найчастіше це випадає Туреччина. У цю країну можна летіти без особливих зборів, відкриття віз, ретельного планування. Тобто, задумав відпочити — і через день-два ти біля моря. Найбільше подобається район Белеку, зі своїми шикарними готелями, піщаними пляжами, сосновими лісами. Ну й, звісно, елітним сервісом.



— І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
— Я не обираю поганих готелів, як результат усі подобаються. Але найбільше запам'ятався готель у Шарм-Ель-Шейху. Будиночки від моря відокремлювала велика зелена територія, по якій щодня прогулювалися до пляжу. Цікаво оформлений ландшафтний дизайн. Басейни, бари, зони для лежаків, оточені пальмами і квітучими кущами. Від номерів до моря рівненько стікала річечка посеред каміння і квітів, декорована місточками й острівками. Дуже гарна картинка в пам'яті, сюди б повернувся знову.

— Що потрібно для ідеального відпочинку?
— Родина поруч. Я завжди відпочиваю з дружиною, рідше з дітьми. Адже сини дорослішають, і вже не так часто їздять з нами у відпустку. Фешенебельний готель з належним рівнем сервісу, з відповідним ставленням персоналу. Основною вимогою до готелю є те, щоб там переважав європейський контингент. А найголовніше — їхати з настроєм.



— Що ви завжди берете з собою?
— Ноутбук. Під час перебування в іншій країні, завжди повинен бути в курсі, що відбувається в Україні. Щодня слідкую за новинами популярних інтернет-видань. Також щодня отримую інформаційний звіт по діяльності підприємства. А вже на восьмий-дев'ятий день відпустки починаю онлайн-керування бізнесом. Сьогодні без Wi-Fi як без рук, тому у готелі високо ціную наявність і доступність бездротового доступу до інтернету. Беру з собою спеціалізовані журнали. У щоденному цейтноті, реально, немає змоги спокійно почитати таку потрібну мені літературу. А от у шезлонгу на пляжі чи біля басейну і час є, і натхнення.

— Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
— Один мій знайомий завжди планує свою відпустку чи подорож завчасно. Наприклад, аби відпочити у травні, вже в грудні бронює готель. Ретельно готується до мандрівки, враховуючи всі нюанси. Хочу і сам так навчитися, і порадити іншим. Друга порада — відпочивати двічі на рік. Для бізнесмена оптимальна тривалість відпустки днів десять-дванадцять. Менша кількість, традиційних сім днів, не вистачає, а більше — не витримуєш, хоч індивідуальний літак замовляй, щоб повернутись до бізнес-процесів.



— Куди хочете поїхати далі?
— У Словенію. Друзі розрекламували цю країну як “європейську здравницю“ з термальними джерелами, лікувальними грязями, чудовою природою, де можна оздоровитись, набратись сил і отримати повний релакс від відпочинку. А взагалі все більше й більше хочеться відпочивати в Україні, адже з'явилась велика кількість готелів і курортів з належним сервісом і достойним рівнем обслуговування.

Стихійні лиха
— Якою була ваша найгірша подорож?
— Минулорічна подорож з “Карья Тур”. Ми були одні з перших туристів, хто постраждав від банкрутства цього туроператора. Коли прилетіли до Туреччини, нас повезли не в той готель, що замовляли. Ще й довелося сидіти чекати декілька годин, доки вирішили всі непорозуміння і розмістили в номерах. Але порівняно з іншими туристами, які чекали по декілька днів на пляжі заселення в готель, нам ще пощастило.



— Найгірший досвід відпустки.
— Все та ж минулорічна відпустка. Переселення в інший готель не додало позитиву. Замість того, щоб з літака поринути у відпочинок на березі моря, були зіпсовані нерви через непорозуміння з нашим розміщенням. Ніби й рівень, зірковість та сама, але поселили як у гуртожиток. Маршем в їдальню, маршем на пляж. Велика перевантаженість готелю відпочиваючими. Враження, звісно, були зіпсовані.



— Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем.
— На щастя, багажу не губив. Але була одна цікава історія в аеропорту Німеччини. Маю улюблену валізу, яка укомплектована спеціальним зеленим чохлом, щоб не використовувати аеропортового сервісу з пакування багажу. Так от, стою біля стрічки, де крутяться валізи з рейсу, а своєї не бачу. Вже й нервувати почав, розмірковув, що робити далі. Всі розібрали свої речі, залишилась одна чорна валіза, а я все виглядаю зелену. Виявляється, хтось із персоналу зняв чохол, а ідентифікувати свою валізу після зміни кольору зміг не одразу.

— Чого б ви хотіли уникнути під час відпустки?
— Поганих новин з дому, з підприємства, з країни.

— Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
— Їх немає. Навіть не хочу вигадувати. З радістю повертаюсь додому, до роботи, наповнений силами і позитивною енергетикою.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по ГРЕЦІЇ, ТУРЕЧЧИНІ
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
http://specialist.rv.ua/


До теми:
Зіркові подорожі рівнян: Володимир Мушинський про Грецію, Салоніки
Де відпочити на Рівненщині: місця, ціни, послуги [ОГЛЯД]
Зіркові подорожі від рівнян: Світлана Омельчук про Кіпр
Зіркові подорожі від рівнян: Тарас Лесів про острів Крит





На правах реклами