Ми у Facebook
14.06.2011, 13:51

Рівненським глядачам розповіли про кохання ув'язненого й кухарки [+Фото]

Рівненська християнська театральна студія «Сонях» днями презентувала прем’єру вистави за твором Вільяма Сарояна «Агов, хто-небудь!», режисером якої стала студентка РДГУ Олена Гуменюк.
«Це вже не перша моя робота, але проблеми, які висвітлює автор, близькі мені, - розповідає молода режисер. - Адже потрібно мати сміливість допомогти ближньому, не залишитися байдужими і відкрити серця для оточуючих».

Дія вистави відбувається у камері невеликої в'язниці в провінційному американському містечку. Глядачу розповідають про боротьбу ув’язненого за звільнення свідомості молодої закомплексованої кухарки на ім’я Емілі Сміт. Юнак намагається розбудити її, підняти з колін, щоб вона могла відчути себе вільною, справжньою, щасливою, коханою, просто жінкою і, врешті-решт, людиною. Вистава ще раз засвідчує велику силу кохання, незвичайного кохання між тюремним в’язнем і простою кухаркою, кохання, яке триває мізерний час, але житиме вічно в серцях того, кого воно торкнулося.



«Я боюсь, що ніхто більше не заявиться у це Богом забуте містечко і не знайде тебе. Боюсь, що ти звикнеш до всього навколо і з усім будеш миритись. Я боюсь що ти ніколи не потрапиш у Сан-Франциско і не примусиш людей озиратись на тебе» - такі переживання відчуває в’язень за свою кохану. Його любов спроможна перетворити загнану, нещасну дівчину на справжню людину, подарувати їй надію на щастя і зародити світлий, теплий вогник в душі, який не згасне до кінця життя, бо як казав головний герой: «Завжди треба мати когось поряд…»
Будь-яка людина може поспівчувати, допомогти, зробити щось велике для інших, навіть якщо для неї це здається дрібницею. Потрібно лише стати добрішими і відкрити свої серця. Адже, як кажуть, «коли твориш добро - сам переповнюєшся радісним задоволенням і виправданою гордістю». Вистава заставляє задуматись й над власним життям та вчинками. Над тим, чим ми готові пожертвувати заради щастя інших. Адже доля вміє нас дивувати….



Театральна студія «Сонях», яка того вечора змусила рівненських глядачів замислитись над такими непростими, але такими важливими питаннями, розпочала відлік своєї історії ще з 2000 року. Основа акторського складу — підлітки та творча молодь. За вісім років поставили 11 вистав: драму «Дарунки Артабана», різдвяну казку «Снігова королева», психологічну драму «Це може статися й так», музичну казку «Добрий Хортон», комедію «Сніданок у Савої» тощо. Студія бере участь у фестивалях, гастролює областю й Україною, виступала й за її межами.









На правах реклами