Ми у Facebook
20.06.2011, 16:34

Уряд придбає лічильники тепла для багатоповерхівок

У держбюджеті на 2012 рік буде закладено 3,3 млрд грн на покупку лічильників тепла для 180 тис. багатоповерхових будинків (80% житлового фонду).
Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв. Не виключено, що паралельно буде прийнятий закон про обов'язковий облік теплової енергії за рахунок власних коштів мешканців або інвестицій.

На сьогодні розрахунок оплати тепла здійснюється за формулою, в якій якась середня тарифна ціна тепла (різна в різних регіонах) множиться на загальну площу квартири.

Принцип дії лічильника тепла простий: він вимірює температуру гарячої води на вході в опалювальну систему будинку та на виході і перемножує різниці в цих температурах на кількість води, що пройшла через системи.

— Уряд оголосить конкурс серед виробників лічильників тепла на оснащення ними українських багатоповерхівок. Якщо виходити із середньої ринкової ціни лічильника, установка його в п'ятиповерховому будинку обійдеться в 10 тис. грн, — пояснив екс-міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко. — Втім, температура в квартирах ніяк не буде залежати від наявності лічильника тепла, від цього буде залежати тільки ціна опалення. І якщо вона виявиться помітно більшою, ніж зараз, наступним етапом стане придбання мешканцями і установка в своїх квартирах або в будинках у цілому енергозберігаючих котлів.

Джерело: budexpert.ua





На правах реклами