Ми у Facebook
21.06.2011, 10:05

У Рівному громада виступила проти будівництва АЗС на вулиці Басівкутській

Для участі у слуханнях зареєструвалися 118 учасників.
17 червня 2011 року, в приміщенні ЗОШ №14, відповідно до рішення Рівненської міської ради відбулися громадські слухання щодо запланованого будівництва АЗС на вул. Басівкутській.

Присутні заслухали виступ представника забудовника ПП "АГАТА", який намагався обґрунтувати законність та доцільність будівництва АЗС.

У виступах учасників слухань мешканці Басового Кута висловилися категорично проти будівництва, вказували на відсутність всіх необхідних документів у забудовника, загрозу для здоров'я жителів від АЗС, ризик забруднення вод, відсутність каналізації в цьому районі, порушення генплану забудовником, неможливість влаштування системи водовідведення дощових стоків, порушення прибережної захисної смуги водних об’єктів, недотримання норм та правил щодо розміщення АЗС, зокрема, безпідставне зменшення санітарно захисної зони АЗС з 50 до 25 метрів, зменшення екологічної зони АЗС.

За результатами слухань присутні в залі учасники слухань одноголосно схвалили та внесли такі пропозиції громадських слухань:

1. Не здійснювати будівництва АЗС на вул. Басівкутській.
2. Припинити розроблення проектної та іншої документації, в тому числі дозвільної щодо будівництва АЗС на вул. Басівкутській.
3. Органам місцевого самоврядування не приймати жодних рішень для погодження чи здійснення будівництва АЗС на вул. Басівкутській.
4. Рівненській міській раді достроково розірвати договір оренди землі з ПП "АГАТА" від 03.08.2005 року.

Відповідно до законодавства пропозиції за результатами громадських слухань підлягають реєстрації та обов’язковому розгляду органами місцевого самоврядування.

Пропозиції подано до Рівненської міської ради та Міському голові для розгляду.

Про це повідомив секретар громадських слухань Микола Бляшин.





На правах реклами