Ми у Facebook
24.06.2011, 10:24

На Відінській у Рівному вирубали дерева

Неподалік будинків №13, 15 та 17 на вулиці Відінська завжди жвавий рух автомобілів. Водії заїжджають на СТО, автозаправку чи в автомагазин. Мешканці кажуть, що тополі, які ростуть у їхніх дворах — чи не єдиний захист від випарів бензину та вихлопних газів. Однак комунальники вирішили їх позбутись.
Серед тих, хто проти вирубки — рівнянка Наталія. Жінка стурбована тим, що відбувається. Каже, що більшість місцевих мешканців хочуть захистити дерева.

— Ми б’ємося, щоб їх не спилювали. Якщо вони комусь і заважають, то можна їх почистити. Так вже робили і оновлені дерева знову зазеленіли. Навіщо ж зрубувати під корінь? Треба зробити все по-людськи, — обурюється пані Наталія.

Чиновники кажуть, що все законно: вирубці підлягають лише ті дерева, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей.

— Просто так у місті ніхто дерева не зрізає, — говорить заступник мера Рівного з комунальних питань Олексій Хмилецький. — І це рішення приймається не через примхи однієї людини. Зрізають дерева, які спеціальна комісія визнала аварійними. Тополі виросли по 15 метрів. Вони загрожують людям. Хто буде відповідати, якщо одне з них впаде на голову? Особливо видно небезпеку після бурі та сильного вітру, коли падають гілки.

За словами Олексія Хмилецького, перед тим, як розглянути рішення при вирубку дерев, їх оглядають комунальники. Після цього приймається колегіальне рішення та видається відповідний дозвіл. А на місці старих дерев чиновники обіцяють посадити нові.

— Ящо люди захочуть, вони самі зможуть це зробити, ми їм надамо саджанці, — зауважив заступник голови Рівного.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ