Ми у Facebook
24.06.2011, 15:40

Обережно, кліщі!

Українців атакують кліщі. Вже в цьому році тільки в Тернопільській області за допомогою до лікарів звернулися близько півтисячі осіб.
Як повідомляють podrobnosti.ua, всім постраждалим призначили профілактичне лікування антибіотиками. Медики побоюються, що люди могли заразитися хворобою Лайма, яка вражає нервову систему і серце.

До того ж люди, постраждалі від укусів кліщів, змушені обстежитися за свій рахунок у приватних лабораторіях. Аналіз, за ​​допомогою якого можна визначити хворобу Лайма, коштує близько 60 гривень. У двох пацієнтів діагноз підтвердився.

Цього року кліщі настільки агресивні, що людей від їх укусів вже не рятують ні тугі манжети, ні застебнуті комірці. Більш ефективні, і з цим згодні навіть медики, народні засоби. Наприклад, такі, як часник.

Запаху часнику кліщі бояться найбільше. Часник рекомендують їсти постійно. Тоді шкіра людини набуває специфічного запаху, неприємного для цих комах. Біологи також радять використовувати спецзасоби для відлякування кліщів, які продаються в аптеках.

Вчені пояснюють: на тілі людини кліщ паразитує від трьох до дванадцяти днів. Наситившись, він може сам відпасти. Головне, щоб комаха не була переносником інфекції.

Фахівці попереджають, влітку небезпека підстерігає не тільки в лісах, але і в міських парках. Близько п'ятдесяти мешканців постраждали від кліщів просто на вулицях міста.

Джерело: МЕТЕОПРОГ





На правах реклами