Ми у Facebook
30.06.2011, 12:48

Більше половини депозитів українці відкривають у гривні

Національний банк України оприлюднив статистику щодо заощаджень українців, що зберігаються на депозитних рахунках у банках.
За даними регулятора, всього станом на кінець травня українські домогосподарства зберігали в банках 295,29 млрд грн. Із цієї суми в гривні зберігається 154,79 млрд грн, тобто більше половини. Ще 102,27 млрд грн (в еквіваленті) українці поклали на доларові депозити, 35,64 млрд становлять вклади у євро, 2,6 млрд грн - в інших валютах.

Зазначимо, що з початку року обсяг коштів домогосподарств на депозитах в українських банках виріс на 20 млрд грн, тобто більше, ніж на 7%.

У травні в інформаційно-аналітичному центрі Forex Club в Україні повідомили, що тенденція збільшення вкладів населення у гривні останні кілька місяців сповільнюється. Експерти пояснили, що цьому сприяють високі темпи інфляції в країні, що змушує людей більшу частину своїх доходів витрачати на повсякденні потреби. Схильність населення до споживання зростає швидше, ніж до заощадження.

19 травня повідомлялося, що в Україні з'явився індекс ставок по депозитах фізичних осіб, покликаний стати індикатором вартості залучених банками ресурсів і сприяти зниженню кредитних ставок.

Джерело: Корреспондент.biz





На правах реклами